More

  Calculator salarii: Cât trebuie să-ți crească brutul în 2018 ca să rămâi cu același salariu net ca acum

  Numărul contribuțiilor sociale se va reduce de la 1 ianuarie 2018, conform unui proiect de act normativ adoptat miercuri de Guvern. Astfel, contribuțiile sociale pentru sănătate (CASS) și pensie (CAS) vor trece în întregime în sarcina salariatului, angajatorului revenindu-i obligația de a plăti doar o contribuție asiguratorie pentru muncă. În acest context, salariul brut va crește, însă aceasta nu va determina, în mod obligatoriu, o evoluție similară a câștigului net al angajatului. Descarcă de la finalul acestui articol un calculator care să-ți arate cum ar trebui ajustat salariul brut, din 2018, astfel încât să primești același salariu net ca în prezent.

  Conform unui proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea Codului fiscal adoptat de Guvern în ședința de miercuri, numărul contribuțiilor sociale se va reduce la doar trei, începând cu 1 ianuarie 2018. Documentul va intra în vigoare doar după publicarea în Monitorul Oficial, iar cotele contribuțiilor sociale sunt prezentate în cadrul acestui articol.

  Important! Deși vorbim de transferul contribuțiilor la pensii și sănătate în totalitate în sarcina salariatului, de la 1 ianuarie 2018, asta nu va presupune că salariații vor trebui să-și plătească aceste contribuții singuri, lună de lună, la Fisc. Obligația de a vira aceste contribuții rămâne în continuare la angajator.

  Descarcă de mai jos un calculator pentru salarii și află cu cât ar trebui să-ți crească salariul brut din 2018 astfel încât să rămâi cu același salariu net pe care-l câștigi în prezent. Calculatorul arată valoarea contribuțiilor sociale ce vor fi achitate atât de angajat, cât și de angajator pentru același salariu net pe care îl obții în prezent, iar tot ceea ce trebuie să faci este să completezi celula gri din tabel.

   

  CONTINUARE PE AVOCATNET.RO

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Consumul casnic de energie, la un nivel record

  Consumul casnic de energie, la un nivel record. //

  Prețurile la alimente continuă să crească într-un ritm accelerat

  Prețurile la alimente continuă să crească într-un ritm accelerat. //

  Fermierii din județ au scos utilajele în stradă! Agricultorii protestează pentru că nu au primit despăgubirile de secetă. Traseul complet al manifestației VIDEO

  Astăzi, 07.04.2021, începând cu ora 14:00, Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice ”GRÂNARII”-”DĂ-TE PE BRAZDĂ” IAȘI au organizat un marș cu utilaje agricole în Municipiile...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet