18.2 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Bulgarii, buni de plată într-un accident cu un Mercedes şi un BMW la Pașcani

Șoferul Mercedes-ului înmatriculat în Bulgaria conducea cu 113 km/h şi a ratat o curbă. O persoană din BMW a fost grav rănită. Firma bulgară de asigurări ar trebui să achite 14.300 lei ca daune materiale şi 140.000 lei ca despăgubiri morale.

Un accident dintre un Mercedes şi un BMW s-a soldat cu peste trei luni de spitalizare pentru pasagerul din dreapta din BMW. Şoferul vinovat de accident a scăpat cel mai ieftin, fiind condamnat cu suspendare. În schimb, societatea bulgară la care era sigurat va avea de plătit peste 30.000 de euro ca despăgubiri.

Accidentul a avut loc într-o seară de septembrie 2017, când Marius Nicolae Nechifor îşi conducea autoturismul Mercedes înmatriculat în Bulgaria prin Paşcani. Viteza automobilului era de 113,6 km/h, viteza maximă legală fiind de 50 km/h. Pe fondul vitezei excesive şi al carosabilului uşor umed, Nechifor a pierdut controlul volanului într-o curbă la dreapta, intrând în plin într-un BMW condus regulamentar din sens contrar de P.B.V. Şoferul Mercedes-ului a fost rănit uşor. În schimb, pasagerul din dreapta şoferului din BMW a fost rănit grav, rămânând cu infirmităţi. Nechifor a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă.

În stabilirea sentinţei, judecătorii păşcăneni au luat în considerare vârsta inculpatului, faptul că acesta era integrat în societate şi nu avea antecedente penale. Ca urmare, Nechifor a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 3 ani. Societatea bulgărească de asigurări urmează să plătească aproximativ 14.300 lei ca daune materiale şi 140.000 lei ca despăgubiri morale pasagerului rănit. Sentinţa nu este însă definitivă, cazul aflându-se pe rolul Curţii de Apel.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Accident cu victime la Cristesti. Un copil a murit

Accident rutier  grav in localitatea Cristesti, pe Drumul Național...

Transportul public local, in regim de weekend, pe 15 august

Pe 15 august a.c. când creștinii sărbătoresc “Adormirea Maicii...

Doua persoane, înecate in raul Moldova

Tragedie in comuna Miroslovești. Doua persoane sau înecat in raul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow