23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Bogdan Cojocaru, candidat pentru Camera Deputaților: PSD este singurul partid din România care a demonstrat că știe să guverneze. (P)

PSD este singurul partid din România care a demonstrat că știe să guverneze. Iar de fiecare dată când a fost la guvernare, agricultura a fost o prioritate și rezultatele nu au întârziat să apară. În anul 2019, România a fost pe primul loc la producția de porumb și floarea soarelui, iar cifra de afaceri din agricultură a crescut cu 26% în perioada 2017 – 2019. În aceeași perioadă de timp, în conturile fermierilor români au intrat aproape 11 miliarde de euro, fonduri europene!

Pentru următorii patru ani ne propunem să susținem agricultura pe mai multe paliere. Pe de o parte, ne dorim să susținem fermierii, să sprijinim producătorii locali, să le oferim facilități pentru ca produsele lor să ajungă pe mesele românilor. Pe de altă parte, avem un program de investiții care să creeze premisele dezvoltării agriculturii românești.

Iașul este un județ cu o suprafață mare de teren agricol. Avem fermieri curajosi care au investit bani mulți, inclusiv fonduri europene, pentru a construi adevărate perle ale agriculturii autohtone. 

Pentru ei, dar și pentru toți ieșenii care activează în domeniul agricol, ingineri, mari sau mici fermieri, oameni simpli avem programe pregătite. Vă pot oferi și câteva exemple:

Programul național „Produse Proaspete în fiecare casă”. Dezvoltarea unei aplicații prin care produsele locale să fie distribuite către clienți.

Produse românești de calitate pe masa românilor – un program prin care ne propunem distribuirea mărfurilor din programele existente către școli, spitale, unităti militare, așezăminte sociale, persoane vulnerabile și care va avea alocat un buget multianual de 100 milioane lei. 

Cu un buget de 10 milioane de euro pe an, fonduri europene, vrem să stimulăm asocierea productărilor locali pentru a avea fermieri puternici!

Creșterea și plata la timp a subvențiilor din agricultură este o altă prioritate menționată clar în programul de Guvernare al PSD. Concret, ne dorim creșterea subvențiilor din agricultură până la 420 euro/ha până în anul 2024. Vom face acest lucru prin asigurarea unui buget multi anual de 12,3 miliarde de euro.

Și pentru că satul românesc are nevoie de viitor, ne propunem și susținerea tinerilor din mediul rural cu utilizarea fondurilor europene nerambursabile.

Aș mai menționa câteva inițiative ale PSD pe care dorim să le continuăm și să le dezvoltăm: asigurarea apei până la plantă în anii cu riscuri majore de secetă, buget 500 milioane lei și termen de implementare un an, extinderea, reabilitarea sistemului de irigații până la acoperirea unei suprafațe de 3,3 milioane hectare cu un buget de 2,7 miliarde euro, fonduri europene, și un termen de implementare de 2 ani. Nu aș vrea să uit de dezvoltarea sistemului de antigrindină și creștere a precipitațiilor, cu un buget de 200 milioane lei și un termen de implementare de 24 de luni!

Doar PSD reprezintă siguranța unui trai mai bun pentru toți ieșenii! Vă invit să votați pe 6 decembrie echipa social-democraților ieșeni la alegerile parlamentare!

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Movila: Patru dosare grele care arată românilor că poți muri cu dreptatea în mână.

10 august, Colectiv, dosarul Revoluţiei, Mineriada. Patru dosare grele...

România educată este repetentă (P)

România este din nou codașa Europei în ceea ce...

Petru Movila: Unde sunt autostrăzile si spitalele?

Că în Regiunea de Nord-Est nu există infrastructură şi...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow