26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

Bogdan Alexa, presedintele ANRSC, despre performantele operatorilor de apa

Ultimele știri

Comunicat: Asociația Română a Apei – Centrul de Excelență pentru Benchmarking, a organizat în perioada 21-22 iunie 2018, la Neptun, județul Constanța, seminarul național de benchmarking dedicat operatorilor regionali. Acest seminar și-a propus analiza performanțelor operatorilor regionali, conform rezultatelor înregistrate în sistemul de benchmarking și prezentarea aspectelor concrete privind aplicarea Metodologiei de analiză cost-beneficiu pentru investițiile din infrastructura de apă și a elementelor semnificative privind fundamentarea politicii tarifare.

La seminar au participat cei mai importanți factori implicați în sectorului de apă și apă uzată, asigurat de operatorii regionali, respectiv reprezentanții ai Ministerului Fondurilor Europene, ARA, ai managementului general și financiar de la nivelul operatorilor regionali, ai consultantului de implementare a sistemului – BDO Business Advisory și domnul președinte al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, alături de reprezentanți ai A.N.R.S.C..

Domnul Bogdan Petru ALEXA, în calitate de președinte A.N.R.S.C., cât și în calitatea sa de membru în Comitetul de Coordonare a Centrului de Excelență pentru Benchmarking a adresat un cuvânt înainte tuturor participanților, prin care :
• a subliniat importanța acestui sistem ca instrument de îmbunătățire a performanțelor operatorilor, atât din punct de vedere al calității serviciilor prestate, al protecției mediului, precum și pentru creșterea profitabilității, printr-o cercetare sistematică și adaptarea celor mai bune practici existente în piață și
• și-a manifestat disponibilitatea pentru îmbunătățirea reglementărilor terțiare elaborate de A.N.R.S.C., conform propunerilor primite de la operatori.

La seminar au fost prezentate, de către reprezentanții A.N.R.S.C., a elementelor principale care stau la baza elaborării strategiilor tarifare și stabilirea prețurilor și tarifelor, în contextul realizării investițiilor în infrastructura de apă, prin intermediul fondurilor europene. De asemenea, au fost prezentate realizări importante ale operatorilor regionali – Dispeceratul central SCADA, prezentarea managementului de relații cu clienți , utilizarea rezultatelor din benchmarking pentru managementul general și numeroase studii de caz.

La finalul seminarului, domnul președinte a mulțumit participanților, a prezentat principalele concluzii și câteva propuneri de viitor, în principal a subliniat faptul că piața serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare este o piață bine reglementată, care a permis dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din România, iar sistemul de benchmarking instituit la nivelul operatorilor regionali este foarte important și permite o îmbunătățire permanentă a performanțelor operatorilor și ar fi benefic dacă ar fi aplicat la nivelul tuturor operatorilor de apă din țară, așa cum de altfel se procedează în multe țări europene.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.5 ° C
27.8 °
25.2 °
43 %
2.4kmh
21 %
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI