15.8 C
Paşcani
marți, septembrie 27, 2022

Biletul de autobuz, mai scump cu 50 bani, de la 1 ianuarie 2019

- Advertisement -

Pretul biletelor pentru transportul public din Pașcani a fost majorat cu 50 de bani, de la 2,5 la 3 lei pe calatorie. Totodata au fost majorate si preturile la abonamente: 35 de lei pentru abonament/7 zile/traseu, 105 lei abonament 22 zile/traseu, 135 lei abonament o luna/traseu, 215 lei abonament lunar/2 trasee si 320 de lei abonament lunar pe toate traseele. Masura a fost aprobataă de consilierii locali, in ultima sedinta din acest an si va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2019. Solicitarea a fost facuta de conducerea RAGCL, pe motiv ca au crescut costurile, atat cele de personal cat si cu carburantii si piesele de schimb.

Majorarea a fost aprobata de toti consilierii prezenti, de la putere si opozitie. Unii chiar au sugerat ca noul pret nu ar fi suficient de mare pentru a acoperi toate costurile si ca unele cheltuieli ar fia scunse si acoperite din alte venituri. Mai mult, unul dintre consilierii locali, liberalul Marius Pintilie, a solicitat ca in pret sa fie cuprinsa si o componenta de dezvoltare, pentru ca serviciul de transport sa aiba bani de investitii.

Directorul Gelu Nedelcu a atras atentia ca pretul biletului nu poate fi mai mare pentru ca l-ar depasi pe cel al transportatorilor concurenti si a lasat sa se inteleaga ca, pentru unii pascaneni, este mai rentabil sa mearga cu taxiul decat cu autobuzul. De asemenea el a mai spus ca Pascaniul este printre putinele municipii din tara care nu acorda subventii pentru transportul in comun, asa incat pretul biletelor sa fie mai mic.

In acelasi context consilierul PMP Sorin Olariu a precizat ca serviciul public de transport ar trebui externalizat, prin licitatie, unui operator privat. In acesta situatie municipalitatea nu ar mai cheltui bani ci ar incasa o redeventa, care ar putea fi data ca subventie, iar pretul biletului sa fie sub controlul autoritatii locale.

Mentionam ca anul viitor, odata cu luarea unei decizii privind serviciile de salubritate, se va pune in discutie si viitorul serviciului de transport in comun. Directorul RAGCL a explicat că, in cazul infiintarii unei societati noi, trebuie achizitonate alte autobuze, cele folosite acum fiind ale regiei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ELEVII PASCANENI, PUSI PE DRUMURI PENTRU ABONAMENTELE GRATUITE

  Nemultumiri in randul elevilor si parintilor din Pascani in...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...

Legislativul pășcănean în ședință pe 29 septembrie – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare in municipiul Pascani....
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow