0.2 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Bilanțul dezastrelor naturale din ultimii 50 de ani îți va da fiori. Ce ne așteaptă în viitor

Omenirea se confruntă cu o creștere semnificativă a frecvenței fenomenelor meteo extreme, declară Organizația Meteorologică Mondială.

Numărul dezastrelor legate de vreme care au lovit lumea a crescut de cinci ori în ultimii 50 de ani, arată cele mai recente date furnizate de Organizația Meteorologică Mondială.

Din fericire, mor din ce în ce mai puți oameni în astfel de dezastre, spun experții care analizează aceste situații extreme. Se pare că omenirea se adaptează noii normalități meteorologice și reușeste să se protejeze mai bine în fața fenomenelor meteo de înaltă intensitate.

De asemenea, mai susține Organizația, îmbunătățirile aduse sistemelor de avertizarea contribuit și ea la limitarea numărului de decese.

Deoarece temperaturile globale au crescut în ultimele decenii, a existat o creștere semnificativă a numărului de dezastre legate de condițiile meteorologice și extreme ale apei.

În cei 50 de ani dintre 1970 și 2019, au existat mai mult de 11.000 de astfel de dezastre, arată datele Organizației.

Peste două milioane de oameni au murit ca urmare a acestor pericole, în timp ce pierderile economice s-au ridicat la 3,64 miliarde de dolari.

Previziunile sunt și mai sumbre

Din păcate, spun experții, situația nu se va îmbunătăți în următorii ani. Din contră. Vom asista la o degradare a condițiilor meteo.

Numărul fenomenelor meteo extreme va deveni mai frecvent și mai sever în multe părți ale lumii ca urmare a schimbărilor climatice”, a declarat secretarul general al OMM, Prof Petteri Taalas.

„Asta înseamnă mai multe valuri de căldură, secetă și incendii de pădure precum cele pe care le-am observat recent în Europa și America de Nord. Avem mai mulți vapori de apă în atmosferă, ceea ce exacerbează precipitațiile extreme și inundațiile mortale. Încălzirea oceanelor a afectat frecvența și zona de existență a celor mai intense furtuni tropicale „, a adăugat oficialul OMM.

continuarea pe playtech

DE LA ACELAȘI AUTOR

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului...

Cele mai frumoase coșuri de Crăciun, la cel mai accesibil preț (P)

Sărbătorile bat la ușă, ne facem lista și o verificăm de două ori pentru că se pare...

Spațiu de joacă creativ și educativ, la Școala Gimnazială Muncelu de Sus

C.P. „Școala Gimnazială Muncelu de Sus prin proiectul “Și noi vrem spațiu de joacă creativ și educativ!“,...

Monica Berescu, deputat USR: Coaliția hoției PNL – PSD – UDMR refuză profesionalizarea conducerii ANCOM

C.P. România și-a asumat adoptarea directivei europene privind Codul Comunicațiilor drept unul dintre cele 20 de obiective...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI