More

  Biblioteca Municipala, inchisa pentru mutare

  Biblioteca Municipala „Leonad Gavriliu” din Pascani va fi inchisa incepand de saptamana viitoare si va fi redeschisa publicului cel mai probabil in luna februarie, anul viitor.

  Asta deoarece incepe mutarea fondului de carte in noul sediu aflat la mezaninul blocului G2 din apropierea Primariei. Conducerea institutiei ii anunta pe cititori, ca pana la sfarsitul acestei saptamani pot veni sa restitutie cartile imprumutate sau sa le schimbe, dupa care va fi comunicat un program provizoriu, daca va fi posibil, in functie de decizia Consiliului de Administratie.

  Operatiunile se anunta dificile , in plina iarna, atat din cauza vremii cat si a numarului mare de carti si alte publicatii, aproape 150 000 de volume. Deocamdata a fost dat spre folosinta nou sediu si urmeaza sa fie facuta receptia finala, dupa ce, de curand, au fost finalizate lucrarile de montaj a centralei termice. In aceste zile se face o sistematizare a spatiului si montarea rafturilor, dupa care va urma transferarea cartilor. O alta problema este ca in sediul nou incape doar o parte din fodul de carte, cca 1/3 , in momentul de fata , sau pana la jumatate din numarul de carti, daca mobilierul va fi suprainaltat. Restul volumelor ar ruma sa fie depozitate in subsolul Primariei, cladire aflata in apropiere.

  Noul spatiu are o surpafata de 478 mp. Lucrarile au inceput în anul 2016 şi trebuiau finalizate în iunie 2017. Societatea care a câştigat licitaţia pentru amenajarea locaţiei, SC Apollonia Construct SRL din Roman nu a finalizat la timp lucrările în termenul prevăzut în contract pe motiv că nu a avut bani pentru achiziţionarea şi montarea liftului. Apoi au apărut probleme care trebuiau remediate la lucrările de amenajare deja executate. Au fost amenajate depozite de carte birouri si sali de lectura.

  De asemenea a fost amplasat un lift pentru persoanele cu dizabilităţi. Sediu vechi al Bibliotecii Municipale din Paşcani este într-o fostă casa boiereasca, construită la începutul acestui secol, ramasa fara sursa de caldura dupa intrarea in insolventa a regiei locale de termoficare. De atunci nu au avut loc nici un fel de lucrări de renovare iar acum este în pericol să se dărâme.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Străzi pregătite pentru asfaltare. Lucrările încep săptămâna viitoare

  Primăria Paşcani anunţa că săptămâna viitoare încep lucrările de asfaltate şi pe străzile Calea Iașului, Tudor Vladimirescu din Sodomeni și Fundac Fântânele. În aceste...

  Se simplifică procesul de înmatriculare, înregistrare și radiere a vehiculelor

  Vineri, 10 iulie 2020, începând cu ora 10.00, la sediul MAI, au loc declarații de presă referitoare la noile reglementări pentru simplificarea procesului de...

  Ştrandul din Paşcani, va fi redeschis duminica. Condiţii speciale de acces

  Update comunicat: "Ștrandul din Pașcani își redeschide porțile de duminică, 12 iulie, începând cu ora 10:00, cu respectarea tuturor regulilor anticovid. În urma noilor...

  Opinii