More

  Biblioteca Municipala, inchisa pentru mutare

  Biblioteca Municipala „Leonad Gavriliu” din Pascani va fi inchisa incepand de saptamana viitoare si va fi redeschisa publicului cel mai probabil in luna februarie, anul viitor.

  Asta deoarece incepe mutarea fondului de carte in noul sediu aflat la mezaninul blocului G2 din apropierea Primariei. Conducerea institutiei ii anunta pe cititori, ca pana la sfarsitul acestei saptamani pot veni sa restitutie cartile imprumutate sau sa le schimbe, dupa care va fi comunicat un program provizoriu, daca va fi posibil, in functie de decizia Consiliului de Administratie.

  Operatiunile se anunta dificile , in plina iarna, atat din cauza vremii cat si a numarului mare de carti si alte publicatii, aproape 150 000 de volume. Deocamdata a fost dat spre folosinta nou sediu si urmeaza sa fie facuta receptia finala, dupa ce, de curand, au fost finalizate lucrarile de montaj a centralei termice. In aceste zile se face o sistematizare a spatiului si montarea rafturilor, dupa care va urma transferarea cartilor. O alta problema este ca in sediul nou incape doar o parte din fodul de carte, cca 1/3 , in momentul de fata , sau pana la jumatate din numarul de carti, daca mobilierul va fi suprainaltat. Restul volumelor ar ruma sa fie depozitate in subsolul Primariei, cladire aflata in apropiere.

  Noul spatiu are o surpafata de 478 mp. Lucrarile au inceput în anul 2016 şi trebuiau finalizate în iunie 2017. Societatea care a câştigat licitaţia pentru amenajarea locaţiei, SC Apollonia Construct SRL din Roman nu a finalizat la timp lucrările în termenul prevăzut în contract pe motiv că nu a avut bani pentru achiziţionarea şi montarea liftului. Apoi au apărut probleme care trebuiau remediate la lucrările de amenajare deja executate. Au fost amenajate depozite de carte birouri si sali de lectura.

  De asemenea a fost amplasat un lift pentru persoanele cu dizabilităţi. Sediu vechi al Bibliotecii Municipale din Paşcani este într-o fostă casa boiereasca, construită la începutul acestui secol, ramasa fara sursa de caldura dupa intrarea in insolventa a regiei locale de termoficare. De atunci nu au avut loc nici un fel de lucrări de renovare iar acum este în pericol să se dărâme.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Investiţii în comuna cu trei echipe de fotbal şi străzile fără nume

  Pentru mulţi dintre cei care urmăresc evenimentele locale la BIT TV, comuna Valea Seacă este locul unde consilierii locali se ceartă aproape permanent, în...

  Vânători, comuna cu toate şcolile şi grădiniţele modernizate – VIDEO

  O comună din apropierea municipiului Paşcani are şcoli şi grădiniţe care arată mai bine decât multe unităţi de învăţământ de la oraş. Administraţia locală...

  Când va avea Pascaniul „centura de ocolire”

  Proiectul privind realizarea unei şosele de centură, pentru că traficul greu să ocolească municipiul Paşcani nu mai este viabil. A fost depus de câteva...

  Opinii