24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Bazine cu apa in suburbia Gastesti

Suburbia Gastesti va avea bazine pentru alimentarea cu apa a localitatii, fiecare cu un debit de 300 mc, si o statie de tratare. Ele vor fi amplasate pe un teren al municipalitatii care urmeaza sa fie pus la dispozitie operatorului iesean. in acest sens, in cursul zilei de marti 23 februarie a.c., o echipa de proiectanti si reprezentanti ai ApaVital precum si functionari ai Primariei au verificat la fata locului terenul respectiv si caile de acces. Dupa rezolvarea formalitatilor ar urma sa inceapa procedurile de licitatie in vederea incheierii contractului de executie.

Totodata se are in vedere extinderea retelelor de apa si canalizare la Gastesti. Lucrarile ar ruma sa inceapa imediat dupa finalizarea licitatiilor, in cadrul unui proiect judetean in valoare de 509,2 milioane de euro, din care 85% reprezintă fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană iar diferenţa de 76,4 milioane este acoperită de bugetul de stat şi de partea de cofinanţare a Apavital.
Din acest proiect, municipiul Paşcani va beneficia de investiţii de peste 25 milioane de euro fara TVA pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare. Investitia este necesara mai ales pentru eliminarea pierderilor de apa asa incat sa poata fi asigurata furnizarea apei, fara intrerupei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow