25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Bărbat hărțuit pentru plata unei amenzi

Un localnic din comuna Valea Seaca spune ca de cateva luni traieste un cosmar din cauza unei amenzi puse pe nedrept, spune el, de catre administratia locala. Totul ar fi pornit dupa alegerile locale din septembrie anul trecut, cand cetateanul, Victor Daniel Plescan, a sustinut un contracandidat al actualului primar, Neculai Miron.

Dupa instalarea la primarie a noului edil, barbatul sustine ca a inceput sa fie victima unei razbunari politice. In octombrie 2020 a primit o amenda de 5.000 de lei pentru ca si-ar fi construit locuinta fara autorizatie de constructie, desi sustine ca are documentul necesar din 2011. A contestat amenda la Judecatoria Pascani iar in prezent este un proces deschis pe aceasta cauza.

Ciudat este faptul ca atat autorizatia de constructie eliberata in 2011, cat si amenda data pentru lipsa ei, au fost semnate de catre aceeasi persoana, un arhitect de la Iasi care are un contract de prestari servicii incheiat cu Primaria Valea Seaca.

Din cauza timpului alocat rezolvarii acestei probleme, Victor Daniel Plescan a precizat ca si-a pierdut afacerea in agricultura. Si o parte din utilaje ar fi fost nevoit sa le vanda pentru a avea cu ce sa isi intretina familia, spune el.

Primul termen in procesul deschis la Judecatoria Pascani a avut loc pe 8 aprilie, iar localnicul a precizat ca nu s-a prezentat nimeni din Primarie pentru a-si sustine punctul de vedere. Victor Daniel Plescan vrea ca acest dosar sa primeasca o solutie cat mai repede, pentru a-si gasi linistea.  Asta deoarece, in tot acest timp, spune ca este hartuit de reprezentantii administratiei locale pentru a plati amenda.

In replica, primarul comunei Valea Seaca, Neculai Miron, a spus ca nu este vorba despre o razbunare politica, isi cere scuze pentru aceasta situatie si daca este o greseala in aplicarea acestei amenzi, o va plati chiar el impreuna cu secretarul general al comunei, cel care se ocupa de urbanism si arhitectul care a semnat documentele.

Urmatorul termen din dosarul de pe rolul Judecatoriei Pascani, instanta care va transa aceasta situatie, este pe 17 iunie a.c.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow