20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022

Județul Iași, exclus de la PNRR. Pierdem un depozit regional agroalimentar! Solicitare publică către Ministrul USR al Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministrul PNL al Agriculturii

- Advertisement -

Ca și cum nu este suficient că agricultura județului Iași este în colaps din lipsa oricăror măsuri de sprijin, ca și cum nu este suficient că, de la o zi la alta, producătorii locali și fermierii se chinuie să supraviețuiască, timp în care Guvernul, în frunte cu Ministrul PNL al Agriculturii, Adrian Oros, și ministrul USR al Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, oferă doar amăgeli sinistre, iată că pierdem și o ocazie imensă de a beneficia de unul dintre cele 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale. O șansă enormă pentru toți cei incluși în acest lanț, cu contribuții masive directe aduse economiei locale și regionale, dar care, surpriză, nu se mai regăsește în actuala variantă a PNRR-ului!
De ce s-a hotârât eliminarea unui proiect care contribuie la îndeplinirea obiectivului UE
privind sustenabilitatea competitivă prin creșterea productivității, echității și la stabilitatea macroeconomică naționale, care îndeplinește principiile Pactului Verde European și obiectivul său de creare a unei economii sustenabile? De ce și de cine se elimină un proiect care este în deplină concordanță cu principiile directoare pe care se bazează Mecanismul European de Redresare și Reziliență și Planurile de Redresare și Reziliență ale statelor europene?!
Cine are interesul de a șterge pur și simplu ca și cum nu ar fi existat vreodată un proiect care susține producătorii locali și consumatorul român?!
Cine a decis eliminarea celor 8 depozite regionale care ar fi adus venituri suplimentare la Bugetul de stat, ar fi creat noi locuri de muncă și ar fi echilibrat balanța comericală în condițiile în care am ajuns să importăm cele mai banale produse alimentare și să exportăm materii prime și animale vii?!
Cine și de ce consideră că PNRR este instrument politic și îl tratează după bunul plac al propriilor interese?
Domnule Ministru USR al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, consider că sunteți dator să oferiți ieșenilor și tuturor românilor argumente și motive dovedite, nu bâlbe și fraze alambicate în care ajungeți să vă pierdeți în încercarea de a ne face să credem neadevărurile și amăgelile pe care ni le oferiți pe post de expertiză supremă. De aceea, vă solicit public să răspundeți și să ne spuneți:
1. Care este motivul pentru care cele 8 depozite regionale au fost eliminate din PNRR?
2. Cine sunt responsabilii direcți care au decis excluderea lor din PNRR?
3. Care sunt criteriile și analizele de impact economic dovedite și argumentate prin care s-a decis excluderea din PNRR a celor 8 depozite regionale?
Domnule Ministru PNL al Agriculturii, Adrian Oros, sunteți celebru pentru un singur motiv. Nu ați făcut și nu faceți nimic pentru agricultura românească în afară de a vorbi și promite. Excluderea din PNRR a celor 8 depozite regionale vă privește în mod direct și sunteți la fel de responsabil pentru nerealizarea lui ca și colegul dumneavoastră de coaliție. Tocmai de aceea, sunteți dator să răspundeți public tuturor și să ne spuneți:
1. Care sunt criteriile și analizele de impact asupra economiei României în general și asupra agriculturii românești în particular dovedite și argumentate ce vi s-au comunicat de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru excluderea din PNRR a celor 8 depozite regionale?
2. În ce au constat demersurile dumneavoastră pentru susținerea păstrării în PNRR a celor 8 depozite regionale?
3. Care este punctul dumneavoastră de vedere privitor la eliminarea din PNRR a celor 8 depozite regionale?
Domnilor Miniștri,
Funcția pe care o dețineți acum este vremelnică, însă efectele pe care le produceți prin faptele dumneavoastră vor marca generații întregi și viitorul acestei țări.
Vă solicit în mod public să nu mai tratați PNRR ca jocul de ruletă al intereselor dumneavoastră de coaliție! Vă invit să vă respectați jurământul depus și să tratați atribuțiile ce vă revin potrivit intereselor și nevoilor românilor, nu ale celor care vă susțin politic.

Deputat de Iași,
Vasile Toma

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Movila: Patru dosare grele care arată românilor că poți muri cu dreptatea în mână.

10 august, Colectiv, dosarul Revoluţiei, Mineriada. Patru dosare grele...

România educată este repetentă (P)

România este din nou codașa Europei în ceea ce...

Petru Movila: Unde sunt autostrăzile si spitalele?

Că în Regiunea de Nord-Est nu există infrastructură şi...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow