1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Bani din bugetul Iașului pentru instituții și proiecte din Pașcani și localitățile apropiate

Aleșii județeni au votat marți, 8 februarie, bugetul general al județului Iași pentru acest an, care prevede venituri de 1,2 miliarde de lei şi cheltuieli de 1,4 miliarde de lei. Mai multe instituții din județ, vor primi finanțare din acest buget. Printre acestea se află și centrele de zi din mai multe localități.

De exemplu, centrele din Cotnari Sfânta Parascheva și cel din Heleșteni vor primi câte 208.000 lei, Ruginoasa – Centrul de zi pentru copiii aflați în dificultate – 150.000 lei sau Scobinți – 249.000 de lei.

Sprijin financiar vor primi și unele biserici, iar pe lista se află și Catedrala Pogorârea Sfântului Duh din Pașcani, ce era trecută pe lista cu suma de 100.000 de lei.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Iași, o prioritate în bugetul județului Iași pe 2022 o reprezintă și finanțarea construirii a șapte parcuri industriale în județ, printre care și cel din municipiul Pașcani.

Investiții de 20 de milioane de lei sunt prevăzute la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, unde sunt în implementare șapte proiecte de închidere a centrelor rezidențiale care vor fi înlocuite cu case de tip familial, dar și programe pentru înființarea de noi servicii sociale. De aceste proiecte, beneficiază și Centrul Sfântul Nicolae și Sfântul Stelian din municipiul Pașcani.

Tot în ședința Consiliului Județean Iași de marți s-a votat și acordarea de burse pentru elevii din școlile speciale, printre care Liceul Special Moldova din Târgu Frumos, cu 106 burse, Școala Profesională Specială Trinitas Târgu Frumos – 205 și Școala Gimnazială Specială Pașcani – 130.

De precizat este și faptul că bugetele municipiului Pașcani, dar și ale orașelor Târgu Frumos și Hârlău, vor fi votate în ședințele legislativelor locale ce vor avea loc vineri, 11 februarie.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow