28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Preselecții pentru copii, la un concurs de interpretare vocală

Vesti bune pentru copiii care indragesc cantecul popular romanesc. In perioada februarie – martie a acestui an, Ansamblul Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași, organizează cea de-a doua ediție a Concursului de interpretare vocală “Muguri de cântec românesc”, la care au dreptul să participe copiii din județ, cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani.

Concursul va debuta de pe data de 19 februarie, cu prima etapa.  Astfel, organizatorii au anuntat ca la Pascani, vor avea loc preselectii, la sfarsitul saptamanii viitoare, pe 20 februarie, incepand cu ora 15.00. Cei interesati se vor prezenta la sediul primariei unde vor trebui sa completeze o fisa de inscriere si vor veni pregatiti pentru a interpreta un cantec de muzica populara.

Sanse de participare sunt si pentru copiii din alte comune. Spre exemplu, La Tatarusi, copiii talentati si iubitori de folclor se pot prezenta pe data de 20 februarie, de la ora 12.00 la Centrul Cultural Alexandru Vasiliu. In aceeasi zi urmeaza sa fie evaluati si copiii care vor veni la Centrul Cultural Ruginoasa.

La Harlau, preselectiile vor fi pe data de 19 februarie, de la ora 12.00 si vor avea loc la Casa de Cultura din oras, in timp ce la Miroslovesti copiii sunt asteptati in data de 21 februarie a.c., de la ora 15.00 la Caminul Cultural.

Câștigătorii preselecției vor fi anuntati pe 1 martie a.c., norocosii avand astfel sansa de a participa la faza finală a concursului, programata pentru data de 19 martie, la Iași. In cadrul concursului cei mai talentați copii vor interpreta live cântecul din prima etapă, în acompaniamentul Orchestrei Ansamblului ”Constantin Arvinte”.

Vor fi puse la bataie cinci premii, constand in posibilitatea de a realiza o melodie impreuna cu solistii ansamblului  – Constantin Bahrin, Claudia Martinică, Simona Mazăre, Andrei Balan si Andrei Liță.

Precizam ca prima editie a concursului a avut loc in anul 2021, atunci cand Marele Premiu a fost castigat de Ignat Ana Maria.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow