13.9 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Autorităţile publice, obligate să monteze suporturi pentru biciclete lângă şcoli, clădiri publice, gări şi pieţe

Autorităţile şi instituţiile publice vor fi trebui să aloce fonduri pentru dotarea cu suporturi de biciclete a clădirilor publice/de utilitate publică, după ce legea care vizează această obligaţie a fost publicată în Monitorul Oficial. Autoritățile care nu vor lua măsuri vor risca amenzi de câteva mii de lei.

Legea nr. 250/2020 privind adoptarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spaţii publice a fost promulgată de preşedintele ţării vineri şi publicată în Monitorul Oficial în aceeaşi zi.

Astfel, şcolile şi grădiniţele de stat, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată pentru traficul de călători, precum şi clădirile istorice vor fi dotate cu suporturi pentru minimum 10 biciclete. De asemenea, suporturile metalice vor trebui să permită și montarea sistemelor antifurt pe perioada cât bicicletele sunt staționate.

Conform legii, Guvernul trebuie să emită norme metodologice de aplicare, până în 12 ianuarie 2021, iar autorităţile au timp până în 12 mai 2021 să monteze suporturile pentru biciclete.

Există și o sancțiune pentru autoritățile/instituțiile care nu vor lua măsuri: amenzi între 2.000 și 4.000 de lei. Contravențiile vor fi constatate și sancționate de către personalul autorizat al agenţiilor pentru plăţi şi inspecţie socială.

Sursa Avocatnet.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI