22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Autoritățile din Tătăruși au facut recepția sistemului de alimentare cu apa al comunei

O investitie mult asteptata de locuitorii din comuna Tatarusi a fost inaugurata luni, 21 decembrie. Este vorba despre sistemul de alimentare cu apa, un proiect finantat de Guvern, prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), cu o valoare de aproape 2 milioane de euro.

La receptie, au luat parte primarul comunei, Costel Iosub, consilieri locali, reprezentanti ai Inspectoratului de Stat in Constructii, ai societatii APAVITAL Iasi, proiectant, dirigintele de santier si altii. Potrivit celor spuse de edil, investitia va fi preluata de catre operatorul judetean de furnizare a apei, APAVITAL Iasi.

La deschidere, primarul a anuntat faptul ca aceasta investitie va fi extinsa printr-un alt program judetean (POIM), care va asigura inca 16 km de retea de apa si 10 km de sistem de canalizare.

Sistemul de alimentare cu apa are in prezent 8 puturi si aproximativ 30 de km de conducta. Locuitorii din doua sate, Iorcani si Valcica, nu sunt inca beneficiarii acestui sistem, urmand ca de anul viitor situatia sa se reglementeze.

 

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow