9.5 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Au reapărut pubelele pentru colectare selectiva, in suburbii. Primarul Pascaniului nu are bani pentru a distribui saci galbeni, locuitorilor de la case

Administrația din Pașcani a început sa amplaseze pubele pentru colectare selectiva in suburbii, după ce anul trecut au fost luate din locurile speciale de colectare. Măsura a fost luată după ce operatorul de salubritate a anunțat ca nu va mai tine cont de solicitarea primarului Marius Pintilie, de a lasă gunoiul in strada dacă nu este selectat, si va colecta toate deșeurile scoase pe domeniul public de locatarii de la case.
Anunțul a fost făcut de un reprezentant al asociației județene ADIS, in cadrul emisiunii “Pulsul Zilei”. Au fost amplasate câte trei pubele de 240 litri, de culoare galbena pentru plastic si metal, de culoare albastra pentru hârtie si carton, iar cele de culoare verde pentrusticla.

Cele mai multe dintre ele au fost amplasate in apropierea stațiilor de autobuz, motiv de nemulțumire pentru unii cetățeni.

Si reprezentanții ADIS susțin ca depozitarea selectiva in pubele nu ar fi cea mai buna soluție. Asta deoarece acolo se aduna si altfel de deșeuri care contaminează fracțiile reciclate. Singurele containere care ar trebui păstrate in suburbii sunt cele pentru sticla, deoarece operatorul nu preia aceste deșeuri odată cu plasticul hârtia si cartonul.

In majoritatea localităților din județ, primăriile împart saci galbeni pentru colectare selectiva, la case. Solutia a dat rezultate, susțin reprezentanții ADIS, iar cel mai bun exemplu de localitate urbana este Targu Frumos cu peste 7% gunoi selectat. Si la Pașcani procentul de colectare selectiva a fost de 3-4% pana la sfârșitul anului trecut, exact in perioada in care au fost împărțiți saci.

Primarul municipiului Pașcani recunoaște ca in ultimile luni ale anului au fost rezultate bune la colectarea selectiva, dar susține, in continuare, ca nu va distribui saci menajeri locuitorilor de la case, pe motiv ca nu este rentabil pentru Primărie.

Probleme mari cu depozitarea selectiva sunt si la Iași. Reprezentanții ADIS susțin ca situația se poate schimba in timp, in urma unor campanii de informare in randul cetățenilor, si cu amenzi, acolo unde cetățenii, desi cunosc regulile, refuza sa le respecte. In acest sens mașinile operatorului de salubritate vor fi dotate cu stații si megafoane pentru a difuza mesaje de informare in timpul colectării gunoiului.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI