17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Expoziție etnografică la Muzeul Municipal Pașcani

Iubitorii de tradiție sunt invitați să participe la o expoziție care promovează redescoperirea valorilor etnografice. În cadrul evenimentului, organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Pașcani, pot fi admirate obiecte de patrimoniu de la începutul secolului al XX-lea.

Expoziția de piese din categoria tezaur și bunuri naționale, „Nunta. Piese etnografice de tezaur”, poate fi vizitată, începând de luni, 22 martie, la Muzeul Municipal Pașcani, de pe strada Ștefan cel Mare.

Invitații vor putea admira o colecție de piese tradiționale, lucrate pe fir de borangic, care au fost folosite în cadrul nunților, precum costume populare românești de sărbătoare, ștergare, năframe și multe altele.

„Dorința mea ar fi ca, publicul larg pășcănean și școlile, mai ales că în luna aprilie se va organiza școala altfel, să-și facă timp, să vină la noi și să vadă cum trăiau moșii și strămoșii lor până nu demult, căci adevăratele valori sunt adăpostite și își găsesc locul în cadrul unui muzeu”, a declarat Daniel Sava.

Toate obiectele etnografice sunt adunate prin donații din satele și suburbiile din împrejurimi.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 22 mai, de luni până vineri, între orele 08.30 – 12.30.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow