Vesti bune pentru pascanenii care au depus cereri in vederea obtinerii de ajutoare financiare pentru centrale termice  sau alte sisteme individuale de incalzire.  Administratia locala a inceput sa faca platile celor carora le-au fost validate dosarele in urma anchetelor sociale. Zilele trecute au fost onorate 13 cereri iar in pe lista de plata se mai afla inca cateva zeci de persoane. In total sunt peste 100 de solicitanti eligibili si se mai primesc inca cereri din partea celor interesati. Totodata au fost respinse aproape 50 de dosare. In urma verificarilor, in cele mai multe dintre cazuri, s-a constatat ca solicitatii aveau deja centrale montate in locuinte iar acum voiau decontarea investitiilor.

Ajutoarele financiare pentru centrale sunt decontate de la bugetul local. La solicitarea primarului consilierii au alocat 300 000 lei pentru onorarea cererilor iar suma ar urma sa fie suplimentata pana la sfarsitul anului, daca va fi cazul.

Este vorba despre  2500 lei pentru cei care au locuinţele cu o cameră, 3000 lei pentru două sau trei camere şi de 3500 lei pentru patru camere. Banii sunt alocati doar locatarilor care erau abonati la sistemul centralizat de incalzire pana in aprilie 2019 cand regia a incetat sa mai furnizeze caldura si apa calda, in vederea achizitionarii unui sistem de incalzire, nu pentru cele deja cumparate. Solicitatii trebuie sa puna la dosar si o factura proforma cu produsul care urmeaza sa fie achizitionat iar in termen de 180 de zile Procesul Verbal de punere in functiune.

 

 

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider