-0 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Strazile din municipiul Pascani au rasunat astazi de strigate si tobe. O banda de 20 de oameni costumati in ursi au urat si jucat prin oras. Alaiul a venit tocmai din Bacau si merge prin mai multe orase, cu trenul. Cel care conduce banda spune ca astfel isi doreste sa pastreze traditiile de iarna, dar face si un ban in plus, de la trecatorii care se opresc si ii admira.

Cu cateva zile inainte de festivalul de datini ce va umple strazile din Pascani de zeci de alaiuri, astazi in oras au sosit primii uratori: o banda de ursi de la Bacau. 20 de persoane imbracate in costume facute special din piei adevarate. Au venit cu trenul si vor sa strabata tara in lung si-n lat cu obiceiul lor.

Cei mai mici ursi sunt purtati de doi copii, de 7 si 12 ani. Au vazut acest obicei la parintii sau rudele lor si vor sa il duca mai departe. 

Zeci de trecatori s-au oprit din drum pentru a-i admira si pentru a le face fotografii.

Nu este primul an cand ursii ajung la Pascani. Cel care conduce alaiul spera sa ajunga pana la Constanta.

Reamintim faptul ca vineri, 29 decembrie, in Pascani va avea loc mult asteptatul festival de datini si obiceiuri de iarna. Zeci de formatii din comunele apropiate orasului vor merge in parada pe strazile din municipiu, iar apoi vor evolua pe scena ce va fi amenajata pe esplanada din zona Vale.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow