Slider

 

Situaţie complicată pentru atletele păşcănene antrenate de profesorul Mihai Vicovanu. De două săptămâni de zile sportivele nu mai au acces în sala de sport de la Şcoală „Iordache Cantacuzino”, acolo unde obişnuiau să îşi facă antrenamentele. Asta deoarece conducerea clubului CSM Paşcani, unde sunt legitimate a refuzat să îşi asume cheltuielile privind utilizarea bazei sportive. Antrenorul sportivelor arăta într-un comunicat de presă că elevele sale au obţinut în ultimii trei ani de zile 36 medalii dintre care 14 de aur şi titlul de campion al României la campionatele naţionale de sală sau aer liber. Cele mai recente rezultate au fost clasarea pe locurile doi trei şi patru la cupa Proatletic” Bucureşti.
Sportivele au rămas fără sala de antrenament.

„Trei atlete ale CSM Paşcani au participat la Cupă, Proatletic, Bucureşti.
Iustina Berbece obţine loc. ÎI la lungime şi tot loc. ÎI la 60m plat (din 61 concurente)
Coserariu Aurora locul III la 200m plat şi tot loc. III la 60m garduri.
Chiper Roxana locul IV la 60m plat şi loc.6 la lungime.
Întrecerile au avut loc pe 3.11.2018 în complexul Lia Manoliu Bucureşti.
Se pare că au fost ultimele întreceri la care participă păşcănenii. CSM nu prea doreşte să finanţeze performanta iar conducerea şcolii I.Cantacuzino a suspendat antrenamentele în sala de două săptămâni. În ultimii 3 ani atletele au adus municipiului 36 medalii dintre care 14 de aur cu titlul de campion al României la campionatele naţionale de sală sau aer liber. Ce interese sunt de nu se doreşte performanţa în atletism???? Îmi doresc să nu fie ultimul meu mesaj.”

În replică conducerea Şcolii „Iordache Contacuzino” susţine că timp de câţiva ani de zile a susţinut gratuit activităţile extraşcolare ale profesorului Mihai Vicovanu. Deşi sunt înscrişi la CSM Paşcani, atletele s-au antrenat la sala de sport a şcolii şi au folosit i obiectele din dotare, costurile fiind suportate de şcoala nu de club
Decizia suspendării antrenamentelor a fost luată de Consiliul de Administratie până la clarificarea acestei situaţii.

Preşedintele CSM Paşcani spune că atât profesorul cât şi sportivii prefera să se pregătească la sala de sport a şcolii pentru că este în centrul oraşului şi este mai uşor şi mai sigur de ajuns la antrenament, e seara după ora 19.00,  decât la sala de la stadion.
Problema ar urma să fie rezolvată în scurt timp. Reprezentanţii clubului şi conducerea şcolii încearcă să ajungă la un acord pe acesta tema. Până atunci sportivele secţiei de atletism vor fi nevoite să găsească o altă sală pentru antrenamente.

Slider