Societatea păşcăneană de salubritate se modernizează pentru a supravieţui după ce va rămâne fără serviciile de colectare şi transport a gunoiului menajer. În aceste zile a achiziţionat un aspirator stradal în valoare de 16.000 Euro. Echipamentul a fost deja pus în funcţiune şi va fi folosit pentru metinerea curăţenii pe străzile din centrul zonei Deal.
“Aspiratorul va fi folosit şi pentru colectarea gunoiului din coşurile stradala dar şi de pe trotuare şi spaţiile verzi. Putem face curăţenie în fiecare zi pe străzile Ştefan cel Mare şi Moldovei, cu un singur muncitor. Echipamentul este cu acumulatori, deci nu face zgomot, şi poate funcţiona până la 7 ore cu o singură încărcare” a spus pentru BIT TV directorul Leonard Ursu.
Societatea aşteaptă ca până la sfârşitul lunii să primească şi o maşină performanţa de maturat stradal pentru care a plătit peste 18 000 Euro.
“Va fi folosită mai ales în zona Gării şi pe Esplanada. Vrem să mentinen curăţenia în fiecare zi, mai ales în zonele aglomerate. De asemenea vom propune Primăriei şi Consiliului Local actualizarea tarifelor pentru serviciile pe care le prestam” a mai adăugat managerul societăţii.

Mentionam că din luna august operatorul judeţean de salubritate desemnat de asociaţia ADIS, în urma licitaţiilor, va prelua serviciile de colectare şi transport a gunoiului menajer. În aceste zile sunt puse în funcţiune staţiile de transfer a gunoiului, inclusive cea de la Ruginoasa şi se fac angajări.

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider