23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021
23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021

„Apele Romane” Pașcani va avea un nou sef. Concurs de frica DNA

Funcția de șef la Apele Romane Pașcani ( Sistemul Hidrotehnic Independent), ocupată pana acum prin numiri politice a fost scoasă la concurs. Conform anunțului publicat de Administraţia Bazinală de Apă Siret, din Bacău noul director trebuie sa fie de profesie inginer specialist in construcții hidrotehnice sau îmbunătățiri funciare, cu minim 8 ani de vechime in domeniu sau cinci ani in domeniul gospodăririi apelor.

Candidații vor susține trei probe de concurs: proba scrisă – pe data de 9 august, proba de evaluare a cunoștințelor PC- pe 10 august si interviul – pe 13 august. Dosarele pot fi depuse pana pe 26 iulie a.c., la sediul ABA Siret din Bacău iar condițiile de concurs sunt disponibile pe site-ul www.posturi.guv.ro.

Măsura a fost luată la scut timp după ce dosarul angajărilor de la Apele Române Bârlad a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

In momentul de fata funcția este ocupate de Andrei Raznic- foto , in urma unei numiri politice controversate. Fostul consilier local PNL s-a angajat in aprilie 2020 ca administrator public, la Primăria comunei Ciorteşti, localitatea aflată aproape de granita, la peste 100 de km distanţă de Paşcani.

Contractul a fost încheiat pe perioadă determinată, prin dispoziţia primăriţei Alina Apostol, tot de la PNL, nu în urma unui concurs, ci prin numire directă.
Câteva zile mai târziu, Andrei Raznic a cerut mutarea locului de muncă la Apele Romane Paşcani, pe motiv că nu mai poate face naveta din cauza pandemiei cu noul coronavirus. Detasarea a fost incuviintata, fara probleme, de edilul comunei, desi nu era in interesul localitatii.
Acum șeful de la Apele Romane Pașcani este in concediu de odihna. El nu va participa la concurs, pentru a rămâne in funcție, pe motiv ca nu îndeplinește condițiile de înscriere. Menționăm ca postul de șef la Apele Romane Pașcani nu a fost niciodată scos la concurs. Numirile erau făcute pe criterii politice, pe perioada determinata.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
23.2 ° C
24.3 °
21.2 °
59 %
1.7kmh
36 %
lun
32 °
mar
27 °
mie
29 °
joi
34 °
vin
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI