11.3 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023

Antivirale aduse ilegal din Rusia, vândute la tarabă în Suceava, printre haine şi mâncare

În loc să se vaccineze, românii caută imunizare pe tarabele din piaţă! Un medicament antiviral care nu este aprobat în Uniunea Europeană este adus în ţară ilegal, în sacoşă, din Ucraina, Rusia şi Republica Moldova.

Polițiștii suceveni au efectuat în weekendul ce a trecut mai multe controale în bazarul din oraș, dar și în mai multe piețe. În urma acestora, două persoane au fost surprinse că vindeau aceste medicamente în condiții neconforme și în mod neautorizat. Acestea erau ținute la soare, printre haine și mâncare.

Medicamentele intrau în ţară ilegal

Chiar dacă medicamentul este avizat în Rusia, trecerea graniței, în sacoșă, și depozitarea în condiții improprii poate pune în pericol sănătatea celor care și-l administrează. Ba mai mult de atât, ambalajele și prospectele nu aveau traducere în română autorizată și putem risca să fim alergici la substanțele pe care le are antiviralul.

În urma controalelor, toate medicamentele au fost confiscate și sigilate și urmează să fie supuse expertizării prin structurile de profil. În total, s-au acordat amenzi în valoare de 32 mii de lei, pentru persoane care sfidau normele de protecție împotriva pandemiei.

Sursa Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow