More

  Amenzi record la Pașcani în perioada stării de urgență. Sancțiuni de peste trei milioane de lei

  Amenzi record la Pașcani în perioada stării de urgență.  De pe data de 15 martie și până pe 7 mai, polițiștii pascaneni au aplicat peste 2000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.7 milioane de lei.

  Numărul sancțiunilor nu reflectă doar amenzile aplicate pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare în vigoare, ci numărul total al sancțiunilor aplicate  pentru situațiile de încălcare a legislației contravenționale în această perioada.

  În perioada 15 martie 2020 -7 mai 2020, în contextul stării de urgență, la nivelul Poliției Municipiului Pașcani și Secției nr.6 Poliție Rurală Pașcani au fost aplicate 2394  de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.756.640 lei ” a transmis  IPJ Iași, la solicitarea BIT TV.

  În contextul în care Curtea Constituțională a a admis sesizarea Avocatului Poporului și a decis că fiind  neconstituțională Ordonanța de Urgență 34/2020, prin care au fost majorate amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor militare și de asemenea, articolul din Ordonanța de Urgență 1/1999, prin care au fost introduse amenzi pentru încălcarea stării de urgență, o parte dintre amenzile aplicate ar fi nelegale.  Procesele verbale nu se anulează de drept. Avocații spun că fiecare cetăţean care consideră că a fost sancţionat pe nedrept trebuie să se adreseze justiţiei.  De asemenea, cei care au plătit deja amenda își pot recupera banii, cu aceeași condiție, să se adreseze instanței de judecată.

  Menționăm  ca de la începutul stării de urgenţă, în România, pentru nerespectarea restricţiilor instituite prin ordonanţele militare, au fost aplicate peste 300.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 600 milioane lei,  adică 120 milioane euro. De asemenea, până în prezent au fost întocmite  peste 550 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet