9.7 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022

Amenajarea sensului giratoriu la bariera de la Blăgești – un proiect cu probleme

Amenajarea unui sens giratoriu pe drumul național 28A, în dreptul barierei de la Blăgești se dovedește a fi un proiect cu multe probleme și de durată. Unul dintre proprietarii unei suprafețe de teren de acolo, pe care municipalitatea vrea să o cumpere pentru această soluție de deschidere a traficului, nu are titlu de proprietate. Astfel, demersurile pentru sensul giratoriu sunt din ce în ce mai îngreunate.

Declarațiile au fost făcute de primarul municipiului, Marius Pintilie, în cadrul conferinței de presă de joi, 12 mai.

Administrația locală vrea să cumpere câteva sute de metri pătrați de teren în zona barierei, iar amenajarea unui sens giratoriu ar permite circulația rutieră în orice direcție, spune edilul.

De precizat este că șoferii circulă în continuare pe drumul respectiv, chiar dacă acest lucru este interzis, atât înspre cât și dinspre suburbia Blăgești, pe drumul național. În zona este și un semn de circulație „Obligatoriu la dreapta”, la ieșirea de pe drum secundar spre cel principal, dar care ar fi ilegal. Asta deoarece porțiunea de drum care face legătura dintre strada Avram Iancu  (suburbia Blagesti) și DN 28A, nu este autorizat.

Menționăm că bariera de la Blăgești a fost închisă în anul 2011, în urma unor accidente rutiere și a fost redeschisă în anul 2013, după ce fostul primar Grigore Crăciunescu a cheltuit din bugetul local circa 1, 4 milioane de lei pentru amenajarea unui drum de legătură. La acea vreme s-a obținut doar avizul de la CFR, nu și de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. Mai mult, într-un raport din 2013, Curtea de Conturi arăta că nu a fost făcută recepția finală a lucrărilor și că sunt necesare măsuri suplimentare pentru exploatarea investiției în deplină siguranța. Inspectorii au solicitat documente justificative pentru cheltuirea banilor și recuperarea prejudiciilor, în contextul în care o parte din lucrări au fost făcute fără temei legal și pe terenurile unor cetățeni.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Voucherele sociale vor ajunge la persoanele defavorizate prin Poșta Română

Poşta Română va distribui voucherele sociale pe suport electronic pentru sprijinirea...

Calendar Evaluare Națională 2022. Totul despre examen

Calendar Evaluare Națională 2022. Elevii claselor a VIII-a susțin...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow