-10.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Alerte în sistemul RAPEX pentru două tipuri neconforme de măști și alte două de dezinfectanți

Măști de protecție, geluri dezinfectante și mănuși importate de România pentru protecția împotriva COVID-19 au fost verificate în Danemarca. Două tipuri de măști, respectiv geluri, nu au trecut testele de conformitate.

Acțiunea comună de testare a produselor de protecție COVID a avut loc în Danemarca, iar la ea a participat România, alături de alte 22 de țări, în cadrul unei acțiuni comune desfășurată începând de anul trecut, precizează ANPC într-un comunicat.

România a transmis spre testare, prin intermediul ANPC, trei tipuri de măști de protecție, trei tipuri de geluri/ dezinfectanți pentru mâini și două tipuri de mănuși de protecție.

Rezultatele de testare efectuate de laboratorul ales în acestă acțiune comună a Comisiei Europene a arătat următoarele rezultate pentru produsele transmise de ANPC:

măști de protecție: 2 tipuri nu au trecut testele, un tip de mască a trecut;
– geluri/dezinfectanți pentru mâini: 2 tipuri nu au trecut testele, un tip a trecut;
mănuși de protecție: 2 tipuri au trecut testele.

În urma rezultatelor testelor primite de la laboratorul, ANPC a notificat RAPEX – Sistemul de schimb rapid de informații privind produsele periculoase între Comisia Europeană și statele membre UE, sistemul validând 2 alerte pentru tipurile de măști ce nu au trecut testele de laborator, precum și alte 2 alerte pentru gelurile/dezinfectanții pentru mâini ce nu au trecut testarea. Totodată, comisarii ANPC s-au asigurat că operatorii economici au retras voluntar de la comercializare toate aceste tipuri de produse care s-au dovedit a fi neconforme, în urma testelor efectuate, se arată în comunicatul ANPC.

Continuarea pe Stirile Pro TV

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow