Alertă la Primăria Pașcani! Un bărbat s-a urcat pe acoperisul institutiei si a amenintat ca se arunca în gol. Evenimentul a avut loc luni, 4 noiembrie, în jurul orei 11:00. La fața locului s-au deplasat echipaje de la Pompieri și de la Poliție. Din fericire, tragedia a fost evitată datorită unui angajat al Primăriei, care l-a tras de pe marginea clădirii. Barbatul a fost incatusat si trimis pentru investigatii la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi.

Este vorba despre un barbat invarsta de 67 ani , nemultumit ca nu  mai primeste ajutoare sociale de la Primarie.  Pascaneanul a solicitat de curand un ajutor financiar din bugetul local dar i-a fost refuzat pentru ca nu se incadreaza in limitele de venit impuse de lege. Reprezentantii adminsitratiei locale  au motivat ca acesta incaseaza o pensie lunara  pe motiv ca a fost persecutat politic de fostul regim comunist. De asemenea, la sfarsitul saptamanii trecute a depus in numele sotiei sale o cerere pentru obtinerea unui ajutor financiar in vederea achizitionarii unei centrale termice de apartament. Dosarul este inca in evaluare dar functionarii i-au atras atentia ca are restante de mii de lei la Finantele Locale,  din impozite si amenzi neachitate, unul dintre motivele de respingere a cererii conform unei hotarari a Consiliului Local.

Adminsitratia locala mentioneaza ca Primaria Pascani are bani suficienti pentru onorarea cererilor  de ajutoare pentru centrale, dar ele nu pot fi aprobate decat daca sunt respectate prevederile legale.

Barbatul nemultumit care a amenintat ca se arunca de pe sediul Primariei nu este la primul act de revolta publica.  În anul 2015, acesta a cerut primarului Dumitru Pantazi sa fie eutanasiat pe motiv ca nu poate primi ajutor social, tot din cauza datoriilor neachitate.

De asemenea, pascaneanul a solicitat Primariei asistenta juridica  pentru a da statul roman in judecata, cu scopul de a obtine despagubiri deoarece ar fi avut de suferit pe timpul regimului communist.

Foto facebook

 

 

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider