29.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
29.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021

Ajutor financiar pentru fratii din Ialoveni, contestat grosolan de opozitie. Viceprimarita isi cere scuze, in numele pascanenilor

horacredit.ro/
credius.ro
creditprime.ro
vivacredit.ro
creditfix.ro
oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita, spune o vorba din popor. In cazul de fata, o propunere privind alocarea unui ajutor financiar pentru fratii nostri de peste Prut a fost aspru criticata de unul dintre consilierii din opozitie.

Proiectul va fi supus aprobarii Consiliului Local, in sedinta programata luni 16 decembrie de la ora 10.00. Primarul municipiului solicita votul consilierilor pentru alocarea a 10.000 Euro, de la bugetul local, pentru sustinerea unei investitii de sapte ori mai mare, in orasul Ialoveni, localitate infratita cu municipiul Pascani.

Ajutorul financiar propus are la baza un protocol actualizat in acest sens, cu votul tututor consilierilor locali, in sedinta de la sfarsitul lunii trecute. Chiar si asa, consilierul PNL Claudiu Bodoasca a anuntat pe Facebook ca „Pașcaniul are prea multe probleme proprii și nu-si poate permite sa finanteze investitii în Ialoveni.” si a criticat propunerea primarului.

„Prin acest proiect d-nul primar doreste sa acorde , din Fondul de rezerva aflat la dispozitia sa , o finantare de 10.000 euro , pentru realizarea unui obiectiv de investitii in Orasul Ialoveni din Republica Moldova.
In situatia cand luna trecuta a motivat că bursele elevilor nu pot fi majorate deoarece nu sunt bani, in situatia când sunt pascaneni ce ingheata in case deoarece nu au posibilitati materiale sa-si monteze centrale termice , in situatia când foarte multe proiecte de investitii ,ce au indicatori tehnico economici aprobati de CL ( locuri de joaca , terenuri de sport, reabilitare strazi, cimitir, lacul Pestisorul , piata , etc), bat pasul pe loc din lipsa de finantare ….. d-nul primar vrea sa finanteze investitii in orasul Ialoveni!
Stiu ca zilele trecute primarul Orasului Ialoveni a fost la Pascani, pentru semnarea acordului de infratire si mai stiu că cei din Ialoveni sunt renumiti pentru vinurile lor dar, cu toate acestea , anumite stări de euforie nu vă dă dreptul ,d-nule primar , să confundati Fondul de rezerva , creat din taxele si impozitele pascanenilor , cu pusculita proprie.
Cu toată prietenia pentru frații noștrii de peste Prut ,consider că in acest moment Pașcaniul are prea multe probleme proprii și nu-si poate permite sa finanteze investitii în Ialoveni.” scrie Claudiu Bodoasca.

De cealalta parte viceprimarul municipiului Pascani crede ca abordarea consilierilor din opozitie este gresita, cu atat mai mult cu cat in sedinta din noiembrie au votat modificarea protocolului de colaborare cu orasul Ialoveni, in sensul acordarii unui ajutor financiar.

Mai mult, Gabriela Nedelcu sustine ca si Pascaniul are o datorie istorica si morala de a-i sprijini pe fratii nostri de peste Prut, iar ajutorul simbolic propus, nu trebuie pus in balanta cu cheltuielile sau investitiile necesare in municipiul nostru, si nici nu trebuie masurat in bani.
In acest context, reprezentanta administratiei locale si-a cerut scuze in numele tuturor pascaneilor, fata de fratii romani din Ialoveni, pentru reactiile vehemente ale opozitiei impotriva acordarii unui ajutor financiar comunitatii romanesti de peste Prut.

„Personal imi cer scuze fata de fratii nostri de peste Prut, fata de fratii nostri din Ialoveni, in numele tututor pascanenilor!
Imi cer scuze ca in comunitatea noastra exista oameni politici, de la PNL si USR, care condamna faptul ca municipiul Pascani vrea sa ajute comunitatea romaneasca de peste Prut. Consilierii liberali pot sa voteze cum vor dar sa aiba deminitatea sa se uite cu cinste in ochii fratilor nostri de peste Prut. Infratirea dintre doua comunitati nu apartine nici unui primar, nici unui partid politic. Ii rog sa lase demogogia si politica ieftina, deoparte…!”

Acordului de înfrățire între Pașcani și Ialoveni a fost semnat in Republica Moldova la sfarsitul lunii octombrie 2016 si reconfirmat la Pascani pe 6 decembrie 2019.

Ialoveni este un oraș din Republica Moldova cu o populației de 15.700 de locuitori.
Municipiul Pașcani mai este înfrățit cu orașele Varpalota din Ungaria din anul 1998 și Fjell – Norvegia din anul 2008. Din partea norvegienilor Pascaniul a primit numeroase ajutoare materiale si bani pentru centrele de ajutor social si unele investitii publice. Banii au provenit din donatii ale cetatenilor, dar si din partea comunitatii.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
29.1 ° C
30.2 °
28.8 °
65 %
1.9kmh
0 %
mie
27 °
joi
30 °
vin
32 °
sâm
24 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI