More

  Adevăratul efect al scumpirii carburanţilor

  Majorarea preţului la carburanţi după supracciză poate aduce scumpiri în lanţ: de la fructele şi legumele din import şi pînă la serviciile de curierat.

  De la poarta fermei sau de peste graniţă până la cumpărător, la preţul unui kilogram de fructe şi legume se adaugă şi costul transportului. Fermierii români cred că importatorii vor profita şi vor adăuga şi marja lor la posibila majorare de 10 procente datorată carburantului. În vreme ce ai noştri nu îşi permit să mai scumpească.

  Producător: „(Ultima dată când aţi mărit preţul roşiilor?) În primăvară, prima mână e mai scumpă, în rest, din primăvară şi până în toamnă preţurile o iau în jos.”

  Fermierii noştri se tem că importatorii vor profita de faptul că în perioada rece nu au concurenţa solariilor româneşti. Aproape singuri pe piaţă, vor dicta preţul. Şi cantităţile de fructe şi legume care vor veni din străinătate. Dacă în vară am importat enorm, iarna va aduce o creştere şi mai mare.

  Continuarea pe DIGI 24

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet