35.2 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Activități de Ziua Copilului în Pașcani si Târgu Frumos

Ziua Copilului va fi sărbătorită și în acest an în Pașcani, în orașul Târgu Frumos și în alte localități. Pe 1 iunie, în municipiu, copiii sunt așteptați să participe în prima parte a zilei la un atelier-concurs de desene pe hârtie „Zâmbet de copil”, la Biblioteca Municipală Leonard Gavriliu. Acesta se va desfășura pe categorii, de la clasa a III-a și până la clasa a VIII-a, de la 8:30, când va fi intrarea în sala și până la ora 13:00, când va avea loc premierea.

O altă competiție din aceeași zi se adresează elevilor de gimnaziu și celor de liceu. Este vorba despre concursul de creație graffiti, ce va avea loc între orele 10-13. Perioada de înscriere este între 18-25 mai, însă rămâne de văzut câți participanți vor fi, dat fiind faptul reprezentanții administrației locale au anunțat public aceste activități, abia marți, 24 mai, la insistențele jurnaliștilor BIT TV.

De la ora 13:00, în piațeta din fața Primăriei, de pe strada Ștefan cel Mare, Asociația Șansa 2010 și Clubul Impact Special vor organiza ateliere și activități pentru copii și tineret.

Și Casa de Cultură Mihail Sadoveanu va avea diferite activități. În piațeta din fața instutiei va fi un concurs de desene pe asfalt, o piesă de teatru în exterior susținută de actorii de la Teatru Tomis din Constanța și un spectacol artistic cu talente locale și invitați speciali. Copilașii care vor participa la concurs vor primi pachete cu dulciuri.

Bucuria zilei de 1 iunie va fi trăită și în orașul Târgu Frumos. Administrația locală așteaptă circa 500 de copii să vină în zona Casei de Cultură Garabet Ibrăileanu pentru a sărbători. Vor fi animatori, momente surprize, muzică și voie bună.

De precizat este faptul că în România, Ziua internaţională a copilului este sărbătorită la data de 1 iunie, că şi în alte aproximativ 50 de ţări. Totodată, alte peste o sută de ţări celebrează o zi a copilului la date diferite.

La 16 noiembrie 2016, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii prin declararea zilei de 1 iunie – Ziua Copilului ca sărbătoare legală în care nu se lucrează. Astfel, din 2017, ziua de 1 iunie este nelucrătoare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow