More

  ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA HÂRLĂU PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

  La data de 14 ianuarie a.c., în intervalul orar 08.00 – 12.00, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au acţionat, pe raza de competenţă, pentru combaterea faptelor de comerț ilicit, asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.

  În cadrul acțiunii au fost verificate 6 societăți comerciale și au fost controlate 28 de autovehicule și 4 atelaje hipo, fiind legitimate 44 de persoane.

  În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.675 de lei, dintre care 7 conform O.U.G. nr. 195/2002, 6 conform Legii nr. 61/1991 și una conform Legii nr. 38/2003.

  De asemenea, a fost reținut un permis de conducere și au fost retrase un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

  Exemple:

  1.Un bărbat, de 64 de ani, din orașul Hârlău, a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 61/1991, deoarece a provocat scandal pe o stradă din orașul Hârlău.

  2.Un bărbat, de 56 de ani, din orașul Hârlău, a fost sancționat contravențional, cu amendă, conform Legii nr. 38/2003, deoarece a transportat, cu un autoturism, pe DE 58, pe raza comunei Ceplenița, două persoane, fără a fi autorizat în acest sens. Totodată, s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare și plăcuțelor de înmatriculare.

  IPJ IASI

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  5 ani după gratii! Nichita, condamnat definitiv pentru luare de mită

  Gheorghe Nichita, fostul primar din Iași, a fost condamnat definitiv miercuri la 5 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel București, potrivit...

  Klaus Iohannis, despre începerea anului şcolar 2020-2021: Şcoala va începe pe 14 septembrie

  Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri cu premierul, ministrul Educaţiei şi mai mulţi miniştri pentru a discuta despre cum începe şcoala în septembrie 2020. În...

  Elveția instituie carantina pentru cetățenii care vin din România

  Elveția și Liechtenstein instituie carantina de 10 zile pentru cetățenii care vin din România, începând cu data de sâmbătă, 8 august, ora 0:00, informează...

  Opinii