11.1 C
Paşcani
vineri, aprilie 26, 2024

A început, din nou, școala online. Provocări pentru elevi și profesori

Scenariul galben sau hibrid, adoptat de cele mai multe scoli din municipiul Pascani, s-a transformat in rosu. De luni, 9 noiembrie, elevii au intrat din nou in scoala online. Hotararea a fost luata la nivel national, in contextul in care numarul celor infectati cu virusul COVID-19, a crescut tot mai mult de la o zi la alta.

Elevii si profesorii sunt iarasi in fata unei mari provocari, cand stilul clasic de predare a fost inlocuit cu tehnologia. Unitatile de invatamant din municipiul Pascani erau deja pregatite pentru aceasta situatie.

La Colegiul National Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani, la fel ca si in mai toate scolile, unii profesori, mai exact, zece au ales sa predea din sala de clasa, iar patru elevi au avut nevoie de ajutor pentru a se descurca cu orele online, in ceea ce priveste echipamentul tehnic.

Aceeasi situatie este si la Colegiul Tehnic CF Unirea, de pe strada Ceferistilor. Conducerea scolii a lucrat la un orar adaptat acestor timpuri. Scenariul rosu vine si cu provocari. Circa 50 de elevi nu au acces la internet sau curent electric si din acest motiv, scoala le trimite prin posta sau alte metode, pachete educationale. Adica, o mapa cu lectiile la zi, scoase la xerox, pentru a nu ramane in urma. Nu sunt singurii cu neajunsuri. Un procent de 77% dintre elevi, adica 856 de copii, invata pe telefoane inteligente, dar nu adaptate suficient pentru invatarea online. Pentru ei, conducerea scolii incearca sa obtina fonduri externe pentru tablete.

Peste 1.400 de elevi de la Liceul Teoretic Miron Costin din Pascani trec prin aceeasi experienta: scoala online. Si aici sunt copii care vor primi pachete educationale acasa si pentru care conducerea incearca sa gaseasca solutii pentru dispozitive electronice.

Inchiderea scolilor a starnit si nemultumiri in randul parintilor, a profesorilor si a elevilor. Pe retelele de socializare „curg” comentariile. Motivele: conexiunea proasta sau chiar lipsa internetului, timpul indelung al copiilor in fata ecranelor sau chiar a  lipsei dispozitivelor si multe altele.

Mentionam ca masura inchiderii scolilor si trecerea in scenariul rosu a fost luata pentru o perioada de 30 de zile, dar cu posibilitatea de prelungire pana pe 31 decembrie 2020.

Alte articole