19.7 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Ce restricții sunt la momentul actual în municipiul Pașcani. Polițiștii fac controale

- Advertisement -

Noile restrictii anuntate la nivel national din cauza numarului mare de infectari cu virusul COVID-19, i-a bulversat pe unii oameni de afaceri din municipiul Pascani care au restaurante sau magazine comerciale. De dimineata, ei nu stiau daca au voie sa deschida si in ce conditii.

In ceea ce privesc restrictiile in municipiul Pascani, cetatenii dar si antreprenorii trebuie sa stie ca in prezent exista o hotarare emisa de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi, nr. 67/29 octombrie a.c., care reglementeaza anumite aspecte.

De exemplu, activitatea cu publicul in restaurante si cafenele, organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte si activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Este important de stiut ca hotararea a fost emisa pe 29 octombrie, cand incidenta in municipiul Pascani era de 2,15/mia de locuitori si este valabila pana pe data de 11 noiembrie a.c, urmand ca masurile sa fie reevaluate la finalul acestei perioade.

In ceea ce privesc restrictiile date de la nivel national, acestea se refera  la circulatia pe timp de noapte, care este interzisă între orele 23.00 – 5.00, petrecerile publice și private sunt interzise, iar magazinele se vor inchide cel tarziu la ora 21:00. De asemenea, masca este obligatorie in toata tara atat in spatiile inchise cat si deschise. Politistii au inceput deja sa faca controale.

Mentionam ca in ultimele zile, incidenta cumulata a cazurilor in municipiul Pascani a scazut constant. Potrivit informarilor oficiale de la Prefectura Iasi, duminica, 8 noiembrie, indicele era de 1,39/mia de locuitori.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow