0.5 C
Paşcani
luni, decembrie 4, 2023

A început campania de vaccinare împotriva COVID 19 în municipiul Pașcani. Cum vă puteți programa pentru vaccin

A inceput campania de vaccinare anti-COVID 19 in municipiul Pascani, in randul personalului medical. Luni, in jurul orei 08:00, primii imunizati au fost din randul angajatilor de la Spitalul Municipal de Urgenta. Centrul de vaccinare este la Sectia de Boli Infectioase, de pe strada Stefan cel Mare si au fost programate cate cinci persoane pe ora. 

Prima persoana care a primit serul a fost din randul angajatilor de la sectia de Boli Infectioase. Potrivit reprezentantilor spitalului, vaccinarea se va desfasura pe parcursul a patru zile, urmand sa fie imunizate 145 de persoane. Pana la ora 15:00, nu s-a inregistrat nici o reactie adversa, informeaza unitatea medicala.

La Spitalul General CF, vaccinarea ar urma sa inceapa de miercuri, 6 ianuarie a.c., conform programarii. S-au facut liste si s-a amenajat spatiul necesar cu tot ce trebuie. Autoritatile judetene au precizat ca pentru aceasta unitate spitaliceasca au fost trimise 25 de doze, pentru Spitalul Orasenesc Harlau – 50 de doze, iar pentru Preventoriu TBC Deleni – 25 doze.

Pentru perioada urmatoare se pregateste vaccinarea extinsa a populatiei, in etape. Dupa personalul medical, urmeaza  vârstnicii și persoanele cu boli cronice, iar apoi restul populatiei. Pentru asigurarea accesului tuturor categoriilor de persoane la programarea pentru vaccinare şi pentru buna desfăşurare a Campaniei de vaccinare, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi precizeaza ca a fost pus la dispozitia oamenilor un numar unic de apel 021.414.44.32, de unde se pot obtine informatii sau se face planificare pentru vaccinare.

Astfel, sunt puse la dispozitia cetatenilor mai multe variante pentru a se imuniza.  Conform Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, înscrierile se pot realiza individual, direct în platformă, fie prin apelarea call center-elor, prin medicii de familie, precum şi prin personalul din direcţiile de asistenţă socială ale consiliilor locale.

Alte informaţii utile pot fi accesate la secţiunea „Întrebări frecvente” de pe platforma de programare.

 

 

 

 

Alte articole