13.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

A început campania de vaccinare anti-COVID 19, în județul Iași. Patru centre de vaccinare în Pașcani

A inceput campania de vaccinare pentru combaterea infecțiilor COVID-19 in judetul Iasi. De duminica, 27 decembrie, in a treia zi de Craciun, primii care au primit serul au fost din randul personalului medical de la Spitalul de Boli Infectioase din municipiul Iasi. Pana luni dimineata, 75 de cadre medicale au fost imunizate, iar actiunea continua si marti.

Spitalul de la Iasi a fost printre cele zece din tara, care se afla in prima linie in lupta cu pandemia si pentru care s-a primit o transa de 10.000 de doze. Campania de vaccinare pentru combaterea infecțiilor COVID-19 se va desfășura în trei etape, în România fiind organizate aproximativ 900 de centre de vaccinare.

În etapa I va fi vaccinat personalul din sistemul medical public și privat și personalul care deservește activități critice (de la apărare, ordine publică, transporturi, până la educație, alimentație sau energie). În etapa a II-a va avea loc vaccinarea populației aflate la risc în fața Covid-19 – vârstnici și persoane cu boli cronice, care s-au constatat că sunt comorbidități la cazurile de Covid-19. Etapa a III-a este destinată vaccinării populației generale, precizeaza autoritatile.

În județul Iași, pe lângă cele 23 de centre de vaccinare pentru personalul medical, sunt stabilite 31 centre de vaccinare, la care se vor adăugă 3 caravane mobile (pentru persoanele aflate în centre rezidențiale și medico-sociale, nedeplasabile sau aflate în zone izolate).

In municipiul Pascani cele patru centre de vaccinare se vor afla la sediul Primariei, Casei de Cultura “Mihail Sadoveanu”, sala de sport de la Clubul Sportiv Municipal si cea de la Colegiul Tehnic CF Unirea, din zona Vale. Cate un centru teritorial va fi si la Targu Frumos, Harlau sau Deleni.

La nivel național s-a stabilit că unul dintre cele 7 centre regionale de stocare și de distribuire a vaccinului împotriva Covid-19 desemnate oficial se află în Iași, la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași.

Guvernul României pune la dispoziția cetățenilor și platforma națională de informare despre vaccinarea împotriva COVID-19.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Bărbat prins în utilajul de tocat porumb, la Tătăruși

Clipe de groaza pentru un barbat de 53 de ani din localitatea Tatarusi, luni, 18 octombrie, dupa...

Schimbări în conducerile școlilor. Primele rezultate, la proba scrisă

Vor fi schimbari in conducerile scolilor din Pascani, dar si din comunele apropiate sau Harlau. Vineri, 15...

Teroare pe DJ 208 L Pașcani-Miroslovești. Trafic greu, nu sunt marcaje, fisuri în pereți locuințelor din cauza trepidatiilor

Teroare pe un drum judetean asfaltat in urma cu circa un an de zile. DJ 208 L...

Ocolul Silvic Pașcani vinde lemn de foc. Șapte parchete deschise în comunele apropiate municipiului

Locuitorii din comunele apropiate municipiului Pascani si chiar din oras si suburbii, care isi incalzesc locuinta cu...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI