3.9 C
Paşcani
vineri, decembrie 1, 2023

A început campania de sterilizare și microcipare gratuită a câinilor cu stăpâni din municipiul Pașcani. Două cabinete veterinare se ocupă de proceduri

A început campania de sterilizare și microcipare gratuită a câinilor cu stăpân, de rasă comună, din municipiul Pașcani și suburbii. Pascanenii își pot duce patrupedele la două cabinete medicale din zona municipiului, cele care au depus oferte în acest sens.

Una dintre locații este pe strada Morilor din oraș, la Circumscripția Sanitar Veterinară, reprezentată prin Cabinetul Dondorvet – doctor, Viorel Doroftei. Acolo vor fi sterilizate și microcipate doar cățelele. În plus, gratuit, vor fi și vaccinate antirabic.

Sunt fonduri asigurate pentru 383 de patrupede, dar numărul poate fi suplimentat dacă este cerere.

Se pot face programări la numărul de telefon 0726.299.448. Programul de lucru este de luni până vineri, între orele 8-16, iar sâmbătă, de la 9 la 14.

Cel de-al doilea cabinet este Apistovet din municipiul Pașcani. Potrivit informațiilor de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) și acolo ar urma să se facă tot atâtea sterilizări și microcipări.

Pentru fiecare dintre cele două cabinete, municipalitatea plătește serviciile cu câte circa 59.500 de lei, în urma procedurilor de cumpărare directă.

Potrivit legii, sterilizarea este obligatorie pentru câinii de rasă comună.

Numai în acest an, pe raza municipiului au fost prinși 266 de câini, din care peste 120 au fost pui.

Cei care refuză să își sterilizeze câinele de rasă comună o să primească somație și chiar amenzi, anunță administrația locală.

Potrivit unei statistici prezentate de viceprimarul municipiului, Cristian Rățoi, anul trecut au fost capturați 565 de câini, care mai apoi ar fi ajuns la padocul din pădurea Moțca. Alesul local a precizat că de la an la an sunt adunate tot mai multe patrupede de pe străzi, dar paradoxal, situația pare a fi la fel în municipiu, ba chiar mai rău.  Un motiv ar fi faptul că  animalele sunt aduse din alte localități și abandonate pe raza orașului, susține viceprimarul.

De precizat este faptul că iubitorii de animale pot adopta câini de la padocul din Moțca iar mai multe informații se pot obține la numărul de telefon 0742.082.482.

Alte articole