18.4 C
Paşcani
joi, septembrie 21, 2023

Viceprimarul Ratoi nu ar mai candida

Decizia lui Victor Ponta, fostul premier al României si președinte al partidului ProRomania de a fi consilier onorific al actualui premier Marcel Ciolacu, președintele PSD, i-a luat prin surprindere pe unii dintre colegii săi de partid. La Pașcani, de exemplu, o colaborare intre cele doua formațiuni politice nu este dorită, in contextul in care PRoRomania si PNL au o alianță si asigura majoritatea in legislativul local. Viceprimarul Cristian Rățoi, coordonatorul organizației locale și-a găsit cu greu cuvintele in cadrul unei conferințe de presa pentru a justifica decizia lui Ponta dar a lăsat sa se înțeleagă ca relația cu Ciolacu nu va fi de durata.

O decizie privind viitorul partidului PRO România va fi luată la congresul programat in luna octombrie a.c. Alături sau in interiorul PSD, la alegerile de anul viitor sau singuri pe listele electorale.

De aceasta decizie depinde si viitorul politic al viceprimarului. Daca PRO România va supraviețui ca formațiune politica, Cristian Rățoi ar candida din nou pentru funcțiile de primar sau consilier local. El a admis insa ca este foarte posibilă o alianță intre ProRomania si PSD si a lăsat sa se înțeleagă ca in acesta situație nu va mai fi pe listele electorale.

Menționăm ca recentele sondaje de opinie realizate la Pașcani atât de PNL cât si de PSD Cristian Ratoi s-ar afla pe locul trei in preferințele electoratului, conform unor informații neoficiale. Rezultatele nu au fost făcute publice de cele doua formațiuni politice.

Alte articole