28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al unui proiect care să aducă gazul metan în cinci comune de lângă Pașcani

Cinci comune din preajma municipiului Pascani se lupta pentru un trai de viata mai bun localnicilor, prin acces la utilitati publice. Miercuri, 18 noiembrie, primarii din Tatarusi, Valea Seaca, Vanatori, Lespezi si Siretel, uniti printr-o asociatie, s-au intalnit la Caminul Cultural Alexandru Vasiliu din Tatarusi, unde a avut loc semnarea contractului pentru un studiu de fezabilitate, cu termen de executie de sase luni, a unui proiect care sa aduca gazul metan in comunitatile pe care le reprezinta.

Au fost in sala si reprezentantii firmelor asociate care au castigat licitatia in valoare de peste 600.000 lei, ce vor lucra la documentatia cu care se incerca atragerea de fonduri europene pentru acest vis maret. In cele cinci comune, vor fi realizati cate 30 kilometri de aductiune de gaz, iar locuintele oamenilor ar urma sa fie bransate gratuit.

Primarul din comuna Tatarusi, Costel Iosub, a precizat ca aceasta oportunitate de atragere a fondurilor europene nu trebuie ratata si ca isi doreste ca toti cei implicati sa isi uneasca fortele pentru un proiect care sa fie declarat eligibil si sa primeasca finantare.

Mentionam ca cele cinci comune sunt unite printr-o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara, infiintata in urma cu doi ani.  Pana in prezent, au fost realizate studiile geo si de teren.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow