28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

INSP anunță 14 categorii de persoane pentru care se recomandă testarea Covid-19

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a actualizat, miercuri, definiţiile de caz pentru coronavirus, iar potrivit noilor reguli, 14 categorii de persoane trebuie testate obligatoriu, unele dintre ele chiar la două săptămâni.

  • Caz suspect Covid-19 este, potrivit definițiilor actualizate de INSP, orice persoană cu debut brusc de febră și tuse, sau oricare alte trei simptome asociate.
  • Pentru copiii care prezintă manifestări gastro-intestinale neasociate cu alimentaţia, se poate suspecta infecţia cu SARS-CoV-2.

Conform noilor definiții, INSP consideră caz suspect orice persoană cu debut brusc de febră și tuse sau orice persoană cu debut brusc al oricăror trei sau mai multe semne și simptome: febră, tuse, astenie, cefalee, mialgii, dureri în gât, coriză, dispnee, anorexie / grețuri / vărsături, diaree, status mental alterat, debut recent de anosmie (pierderea mirosului) sau ageuzie (pierderea gustului) in absența unei cauze identificate.

De asemenea, caz suspect devine orice persoana cu pneumonie, bronhopneumonie +/- pleurezie sau orice persoana cu infecție respiratorie acută severă (SARI) (febră sau istoric de febră și tuse și dificultate în respirație (scurtarea respirației) și care necesită spitalizare peste noapte).

Pentru copiii cu vârsta până la 16 ani care au manifestări gastro-intestinale, precum vărsături, diaree, neasociate cu alimentația, se poate suspecta infecția cu SARS-CoV-2, potrivit INSP.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow