0.2 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

A fost atribuită prima „felie” din acordul-cadru de reparaţii pe drumurile judeţene

Primele două contracte subsecvente, de reparaţii punctuale pe drumurile judeţene, au fost încredinţate săptămâna aceasta.

Împărţit în patru loturi şi scos la licitaţie în februarie la un preţ de pornire de 67 milioane de lei, acordul-cadru de întreţinere pe timp de vară a drumurilor judeţene este împotmolit parţial.

Primul lot, în valoare de 21,8 milioane de lei, este subiectul unei contestaţii disputate între rivalii de-acum tradiţionali Eky-Sam şi Enviro Construct, iar procedura e suspendată până se pronunţă şi instanţa. Lotul 2 a fost estimat la 27 de milioane de lei şi a fost atribuit cu două săptămâni în urmă firmei Tehno Forest (din şase oferte depuse).

În cadrul acestui lot, pe 9 august au fost încheiate cele două contracte subsecvente în valoare totală de 2,65 milioane de lei. Celelalte două loturi, de 5,8, respectiv 12,4 milioane de lei sunt în evaluare, anunţul final urmând să fie făcut cel mai târziu la sfârşitul lunii octombrie. Acordul-cadru acoperă perioada rămasă până la sfârşitul anului viitor.

În Lotul 2, cel atribuit, sunt prevăzute refaceri de dale din beton pe drumuri precum DJ 248B Vânători-Leţcani, DJ 249A Iaşi-Cristeşti şi DJ 281 Spinoasa-Belceşti, dar şi întreţinerea unor drumuri pietruite, precum DJ 207M Al.I. Cuza-Kogălniceni, DJ 244F Şerbeşti-Dolheşti-Moşna-Bohotin-Grozeşti, DJ 248D Ciurea-Bârnova-Pietrărie-Păun-Tomeşti-Holboca, DJ 249A Bosia-Ungheni şi DJ 249D Cristeşti-Ţuţora.

Nu sunt uitate nici drumurile de pământ, cel mai lung segment vizat fiind pe DJ 282B, de la Buhăieni la Şipote.

Sursa Zdi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului...

Cele mai frumoase coșuri de Crăciun, la cel mai accesibil preț (P)

Sărbătorile bat la ușă, ne facem lista și o verificăm de două ori pentru că se pare...

Spațiu de joacă creativ și educativ, la Școala Gimnazială Muncelu de Sus

C.P. „Școala Gimnazială Muncelu de Sus prin proiectul “Și noi vrem spațiu de joacă creativ și educativ!“,...

Monica Berescu, deputat USR: Coaliția hoției PNL – PSD – UDMR refuză profesionalizarea conducerii ANCOM

C.P. România și-a asumat adoptarea directivei europene privind Codul Comunicațiilor drept unul dintre cele 20 de obiective...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI