14.6 C
Paşcani
luni, octombrie 7, 2024

Colț de tradiții autentice românești, la Școala Specială Pașcani. O delegație străină a rămas uimită de zestrea din străbuni

Un colț de Românie autentică a fost amenajat la Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani. În sala de festivități, profesorii au readus la viață tradițiile românești printr-un aranjament cu totul special. Covoare țesute la război cu motive folclorice, ii cu fir de borangic, fier de călcat cu jar, blide vechi din lut și multe alte lucruri folosite în gospodăriile din satele de odinioară.

O delegație străină din școli similare din Grecia și Turcia, venită în cadrul unui proiect cu fonduri europene în unitatea de învățământ din municipiu, a rămas plăcut impresionată de aranjamentul tradițional românesc, dar și de programul folcloric pregătit de copii, care a întregit atmosfera.

Vizită din străinătate a fost motivul în plus pentru amenajarea colțului cu tradiții, pentru a face cunoscută autenticitatea României. Tot din acest motiv, dar și pentru schimburi de bune practici, delegația împreună cu reprezentanți de la școala pășcăneană au fost în mai multe vizite prin țară.

De precizat este faptul că Școala Specială Pașcani are în derulare și implementare trei proiecte cu finanțare europeană ERASMUS +.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70