1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Daună de 410.000 euro: fiul de 4 ani şi-a văzut tatăl murind, într-un accident din fața serelor din Blăgești

Un copil de doar 4 ani şi-a văzut tatăl ucis sub ochii săi. Tânărul a fost victima unui accident de circulaţie provocat de un om de afaceri băut, în 2017. După 5 ani, magistraţii Tribunalului au evaluat viaţa victimei la 410.000 euro.

Accidentul a fost provocat de Mihai Jitaru, patronul SC Legume SA Paşcani, societate care administrează un ansamblu de sere din Blăgeşti. Pe 9 decembrie 2017, acesta se întorcea acasă după o partidă de vânătoare, la volanul unui Ford Mondeo. În timpul unei manevre de depăşire, a intrat pe contrasens, acroşând autoutilitara Mercedes Vito condusă de A.S. şi în care se mai aflau soţia şi copilul acestuia. Impactul a fost deosebit de violent, cele două vehicule fiind avariate în proporţie de 80%. Jitaru a fost aruncat din automobil şi a decedat la impactul cu carosabilul. A.S. avea să moară după scurt timp, practic asfixiat cu propriul sânge, iar soţia sa a fost rănită. Una dintre rănile suferite de aceasta, o dublă fractură a braţului drept, nu s-a vindecat complet nici până astăzi. Copilul a fost rănit uşor, trăind însă întreaga tragedie a accidentului.

A.S. nu era băut, în schimb Jitaru avea o alcoolemie de 2,35‰. Cazul a ajuns în instanţă, judecătorii fiind chemaţi să dispună singurele reparaţii posibile, cele financiare. De o parte a baricadei s-a aflat firma de asigurări, iar de cealaltă, familia şoferului mort nevinovat, respectiv soţia, fiul, cei şase fraţi şi surori, părinţii şi bunica.

„Reclamanţii au arătat că victima a fost o persoană deosebită, foarte îndrăgită de familie şi de apropiaţi. A fost un copil minune, în condiţiile în care a apărut pe lume după ce mama sa a pierdut 4 sarcini până să rămână însărcinată şi să reuşească să nască primul copil. Adult fiind, a decis să plece la muncă în Italia. Şi-a întemeiat o familie, în care s-a născut şi fiul acestuia, iar după ce au adunat suficienţi bani au revenit în ţară unde şi-au cumpărat o casă. Vârsta de 25 ani l-a găsit aşezat la casa lui cu soţie şi copil, aproape de părinţi şi de fraţi, cu care comunica şi se vizita zilnic. Era un sprijin moral şi financiar pentru părinţi şi fraţi, dar şi pentru propria familie. Legătura dintre acesta şi soţia sa a fost extrem de puternică. Era o persoana cu un comportament exemplar, se putea conta pe sprijinul său în orice situaţie. Era o persoană care reuşea să emane bucurie în jur şi era o alinare pentru oricine era în necaz şi căuta o doză de oplimism. La data accidentului atât soţia cât şi copilul lor în vârstă de 4 ani se aflau în maşină şi au văzut prin ce durere şi suferinţă trece până a venit ajutorul medical”, au reţinut magistraţii.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow