17 C
Paşcani
duminică, mai 5, 2024

Marius Pintilie, validat în funcţia de primar al Pascaniului

Judecătoria Paşcani a validat în cursul zilei de luni, 12 octombrie 2020 o serie de rezultate la alegerile locale din municipiu şi localităţile învecinate. Printre hotărâri se afla şi cea de validare a mandatului de primar pentru câştigătorul alegerilor, Marius Pintilie de la PNL. Urmează validarea mandatelor de consilier local programată pe 19 octombrie: 8 de la PSD, 8 de la PNL, 2 de la Pro România şi 1 de la PMP.
Noul primar va depune jurământul în şedinţa de constituire a noului legislativ local, cel mai probabil după 26 octombrie. El a câştigat alegerile după ce a obţinut 5007 voturi, cu aproape 400 mai multe decât Dumitru Pantazi de la PSD, în condiţiile în care la urne s-au prezentat doar 12.871 de cetăţeni, din cei 37.672 cu drept de vot.
Menţionăm că după constituirea legislativului local, urmează alegerea noului viceprimar, prin vot secret. Primarul ales a anunţat deja o alianţă politică între PNL şi PRO România pentru formarea unei majorităţi şi numirea lui Cristian Răţoi în funcţia de viceprimar. De asemenea urmează constituirea comisiilor de specialitate.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70