13.3 C
Paşcani
miercuri, mai 8, 2024

Festival de traditii la Helesteni. Premii pentru elevi, cuplurile de aur, un localnic cu spirit civic si un fost primar – VIDEO

Traditiile si obiceiurile romanesti sunt la loc de cinste in comuna Helesteni. Acest lucru a fost demonstrat la festivalul ce a avut loc in acest sfarsit de saptamana, la Caminul Cultural. Vineri, 19 octombrie, administratia locala a organizat inca o editie cu folclor, dar si cu surprize pentru comunitate. Au fost premiati elevii olimpici si opt cupluri de aur.

Totodata, a fost rasplatit si un cetatean in varsta de 88 de ani, pentru spiritul civic de care a dat dovada. Batranul a fost singurul localnic care a iesit in drum la ora 5:00 dimineata, pentru a desfunda un podet, chiar in timpul unor inundatii din aceasta vara.

Ultima persoana premiata in cadrul festivalului a fost un cadru didactic si fost primar timp de patru ani, care a iesit la pensie. Este vorba despre Stefan Ioan.

Dupa discursurile oficialitatilor si premieri, a urmat programul folcloric. Pe scena au urcat ansambluri folclorice de la Cernauti, Iasi, Pascani si Helesteni.

Sala Caminului Cultural a fost aproape plina de sateni care au venit sa se bucure de traditiile de odinioara si de faptul ca se pastreaza si peste ani.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70