Traditiile si obiceiurile romanesti sunt la loc de cinste in comuna Helesteni. Acest lucru a fost demonstrat la festivalul ce a avut loc in acest sfarsit de saptamana, la Caminul Cultural. Vineri, 19 octombrie, administratia locala a organizat inca o editie cu folclor, dar si cu surprize pentru comunitate. Au fost premiati elevii olimpici si opt cupluri de aur.

Totodata, a fost rasplatit si un cetatean in varsta de 88 de ani, pentru spiritul civic de care a dat dovada. Batranul a fost singurul localnic care a iesit in drum la ora 5:00 dimineata, pentru a desfunda un podet, chiar in timpul unor inundatii din aceasta vara.

Ultima persoana premiata in cadrul festivalului a fost un cadru didactic si fost primar timp de patru ani, care a iesit la pensie. Este vorba despre Stefan Ioan.

Dupa discursurile oficialitatilor si premieri, a urmat programul folcloric. Pe scena au urcat ansambluri folclorice de la Cernauti, Iasi, Pascani si Helesteni.

Sala Caminului Cultural a fost aproape plina de sateni care au venit sa se bucure de traditiile de odinioara si de faptul ca se pastreaza si peste ani.

Slider