14.1 C
Paşcani
vineri, mai 3, 2024

Probleme cu programul “Cornul şi Laptele”, la primarii

Primăriile din judeţul Iaşi se plâng ca demersurile pentru furnizarea de cornuri, lapte şi fructe copiilor din şcoli şi grădiniţe, sunt dificile şi că au fost luate prin surprindere de hotărârea Consiliului Judetean Iaşi ca licitaţiile să fie organizate de autorităţile locale. Până acum s-a reuşit doar înfiinţarea comisiilor solicitate de lege şi se lucrează la întocmirea dosarelor de achiziţie.

La Paşcani şi Hârlău licitaţiile ar urma să fie demarate în câteva zile iar contractele să fie încheiate până la sfârşitul lunii. La Targu Frumos, Primăria aşteaptă lămuriri privind finanţarea pentru anul viitor,  în condiţiile în care Consiliul Judeţean Iaşi a trimis bani doar până la sfarsitul acestui an.

La Paşcani suma alocată este de cca 352.000 lei, la Târgu Frumos 185.000 lei iar pentru Hârlău 176.000. Din aceşti bani trebuie asigurată furnizare produselor destinate elevilor până pe data de până pe 21 decembrie urmând ca sumele destinate pentru anul viitor să fie stabilite şi transferate anul viitor.
Consilierii judeţeni motivează că au luat decizia de a transfera programul „Cornul şi Laptele” la primăriile din judeţ cu scopul simplificarea procedurilor de licitaţie şi distribuţie. Asta după ce acum patru ani de zile competentele au fost transferate de la autorităţile locale la cele judeţene.

Alte articole