31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Probleme cu programul “Cornul şi Laptele”, la primarii

Primăriile din judeţul Iaşi se plâng ca demersurile pentru furnizarea de cornuri, lapte şi fructe copiilor din şcoli şi grădiniţe, sunt dificile şi că au fost luate prin surprindere de hotărârea Consiliului Judetean Iaşi ca licitaţiile să fie organizate de autorităţile locale. Până acum s-a reuşit doar înfiinţarea comisiilor solicitate de lege şi se lucrează la întocmirea dosarelor de achiziţie.

La Paşcani şi Hârlău licitaţiile ar urma să fie demarate în câteva zile iar contractele să fie încheiate până la sfârşitul lunii. La Targu Frumos, Primăria aşteaptă lămuriri privind finanţarea pentru anul viitor,  în condiţiile în care Consiliul Judeţean Iaşi a trimis bani doar până la sfarsitul acestui an.

La Paşcani suma alocată este de cca 352.000 lei, la Târgu Frumos 185.000 lei iar pentru Hârlău 176.000. Din aceşti bani trebuie asigurată furnizare produselor destinate elevilor până pe data de până pe 21 decembrie urmând ca sumele destinate pentru anul viitor să fie stabilite şi transferate anul viitor.
Consilierii judeţeni motivează că au luat decizia de a transfera programul „Cornul şi Laptele” la primăriile din judeţ cu scopul simplificarea procedurilor de licitaţie şi distribuţie. Asta după ce acum patru ani de zile competentele au fost transferate de la autorităţile locale la cele judeţene.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
31.5 ° C
32.6 °
27 °
48 %
1.3kmh
0 %
vin
31 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI