11.3 C
Paşcani
duminică, mai 19, 2024

Se dau tichetele pentru sărbători?

Pășcănenii cu venituri mici sunt așteptați în următoarele zile la Primăria din Pașcani pentru a depune dosarul care să ateste că poate beneficia de tichetele sociale pentru săbătorile de iarnă. În ședința de la sfârșitul acestei luni se va afla un proiect de hotărâre pentru a fi dezbătut și votat de aleșii locali. Suma propusă este de 150.000 mii lei pentru 1.500 de familii, valoarea bonului fiind de o sută de lei.

Și în acest an, administrația locală din Pașcani dorește să vină în sprijinul familiilor cu venituri mici. Cel mai probabil se vor acorda tichete sociale pentru a avea măcar strictul necesar pe masă, de sărbătorile de iarnă. Momentan proiectul de hotărâre pentru rectificarea bugetară urmează să fie discutat de consilierii locali în cadrul ședinței anunțate la sfârșitul acestei luni.

La fel ca anii din urmă, se dorește acordarea a 1.500 de tichete cu valoare de o sută de lei fiecare. Dacă proiectul va trece de votul aleșilor locali, în luna decembrie se vor primi dosarele pentru tichetele sociale. Momentan se stabilesc detalii ca tichetul social să fie acordat familiilor sau persoanelor singure a căror venit nu depăşesc 520 lei pentru fiecare membru. Evaluarea solicitărilor se va face prin anchetă socială.

Ca dosarul să fie aprobat, el trebuie să conțină mai multe documente doveditoare a veniturilor și a familiei. Cererea tip se ridică de la Ghiseul Unic din cadrul Primăriei Pașcani. Așadar nu trebuie să lipsească în original și copie actele de identitate, de la certificatul de naștere până la căsătorie, divorț, deces – unde este cazul, dar și adeverințele de venituri – salariu, cupon de pensie, șomaj, alocație – după caz. Tichetele sociale pot fi valorificate în orice magazin care primeşte astfel de instrumente de plată, pentru cumpărarea de alimente. 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70