16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023

Pregatiri pentru festivalul de datini, la Scobinti

Incep pregatirile pentru organizarea festivalurilor de datini si obiceiuri de iarna din comunele din preajma oraselor Pascani, Targu-Frumos si Hirlau. Se pregatesc locatiile, se stabilesc formatiile si rolurile fiecaruia, iar adminstratiile locale aloca bani pentru premierea celor care duc traditiile mai departe.

De exemplu, la Scobinti, alesii locali au votat un proiect de hotarare prin care au aprobat suma de 20.000 de lei pentru premierea formatiilor. Spectacolul va avea loc in ultima zi din an, in fata primariei din localitatea de resedinta. Astfel, alesii locali vor sa ii stimuleze pe cei care pastreaza an de an traditiile de iarna.

S-a discutat si despre cumpararea unor costume traditionale pentru aceste formatii, cu bani de la bugetul local. Primarul comunei, Gheorghe Hritcu, spune ca va incerca sa gaseasca cea mai buna metoda pentru achizitionarea hainelor.

Mentionam ca tot in aceasta perioda se fac pregatiri pentru festivaluri si in comunele Helesteni, Tatarusi, Miroslovesti, Deleni, Hirlau, Motca si alte localitati, unde inca se mai pastreaza traditiile romanesti.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow