More

  Se dau tichetele pentru sărbători?

  Pășcănenii cu venituri mici sunt așteptați în următoarele zile la Primăria din Pașcani pentru a depune dosarul care să ateste că poate beneficia de tichetele sociale pentru săbătorile de iarnă. În ședința de la sfârșitul acestei luni se va afla un proiect de hotărâre pentru a fi dezbătut și votat de aleșii locali. Suma propusă este de 150.000 mii lei pentru 1.500 de familii, valoarea bonului fiind de o sută de lei.

  Și în acest an, administrația locală din Pașcani dorește să vină în sprijinul familiilor cu venituri mici. Cel mai probabil se vor acorda tichete sociale pentru a avea măcar strictul necesar pe masă, de sărbătorile de iarnă. Momentan proiectul de hotărâre pentru rectificarea bugetară urmează să fie discutat de consilierii locali în cadrul ședinței anunțate la sfârșitul acestei luni.

  La fel ca anii din urmă, se dorește acordarea a 1.500 de tichete cu valoare de o sută de lei fiecare. Dacă proiectul va trece de votul aleșilor locali, în luna decembrie se vor primi dosarele pentru tichetele sociale. Momentan se stabilesc detalii ca tichetul social să fie acordat familiilor sau persoanelor singure a căror venit nu depăşesc 520 lei pentru fiecare membru. Evaluarea solicitărilor se va face prin anchetă socială.

  Ca dosarul să fie aprobat, el trebuie să conțină mai multe documente doveditoare a veniturilor și a familiei. Cererea tip se ridică de la Ghiseul Unic din cadrul Primăriei Pașcani. Așadar nu trebuie să lipsească în original și copie actele de identitate, de la certificatul de naștere până la căsătorie, divorț, deces – unde este cazul, dar și adeverințele de venituri – salariu, cupon de pensie, șomaj, alocație – după caz. Tichetele sociale pot fi valorificate în orice magazin care primeşte astfel de instrumente de plată, pentru cumpărarea de alimente. 

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet