8.9 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

Se dau tichetele pentru sărbători?

Pășcănenii cu venituri mici sunt așteptați în următoarele zile la Primăria din Pașcani pentru a depune dosarul care să ateste că poate beneficia de tichetele sociale pentru săbătorile de iarnă. În ședința de la sfârșitul acestei luni se va afla un proiect de hotărâre pentru a fi dezbătut și votat de aleșii locali. Suma propusă este de 150.000 mii lei pentru 1.500 de familii, valoarea bonului fiind de o sută de lei.

Și în acest an, administrația locală din Pașcani dorește să vină în sprijinul familiilor cu venituri mici. Cel mai probabil se vor acorda tichete sociale pentru a avea măcar strictul necesar pe masă, de sărbătorile de iarnă. Momentan proiectul de hotărâre pentru rectificarea bugetară urmează să fie discutat de consilierii locali în cadrul ședinței anunțate la sfârșitul acestei luni.

La fel ca anii din urmă, se dorește acordarea a 1.500 de tichete cu valoare de o sută de lei fiecare. Dacă proiectul va trece de votul aleșilor locali, în luna decembrie se vor primi dosarele pentru tichetele sociale. Momentan se stabilesc detalii ca tichetul social să fie acordat familiilor sau persoanelor singure a căror venit nu depăşesc 520 lei pentru fiecare membru. Evaluarea solicitărilor se va face prin anchetă socială.

Ca dosarul să fie aprobat, el trebuie să conțină mai multe documente doveditoare a veniturilor și a familiei. Cererea tip se ridică de la Ghiseul Unic din cadrul Primăriei Pașcani. Așadar nu trebuie să lipsească în original și copie actele de identitate, de la certificatul de naștere până la căsătorie, divorț, deces – unde este cazul, dar și adeverințele de venituri – salariu, cupon de pensie, șomaj, alocație – după caz. Tichetele sociale pot fi valorificate în orice magazin care primeşte astfel de instrumente de plată, pentru cumpărarea de alimente. 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI