12.4 C
Paşcani
joi, mai 2, 2024

Să evitați drumurile județene iarna aceasta! Vor fi prea puține utilaje de deszăpezire

Direcţia de Drumuri Judeţene nu a găsit nici ieri cui să atribuie activităţile de degajare a zăpezii şi combaterii poleiului. În schimb, pe drumurile naţionale,şi chiar şi pe cele comunale, pregătirile sunt în toi.

Negocierile desfăşurate ieri între reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor cu cei ai unei asocieri de firme în vederea atribuirii contractului de deszăpezire în acest sezon rece s-au încheiat cu un eşec. DJADP susţine că oferta „nu a în­trunit condiţiile tehnice specificate în caietul de sarcini“.
Practic, reprezentanţii firmelor nu au fost de acord cu cerinţele Direcţiei, astfel că drumurile din judeţ – cele care ţin de DJADP/Consiliul Judeţean – nu au acum nicio acoperire în faţa iernii, fie că e vorba de zăpadă, de polei sau gheaţă. Câteva maşini există, spune Sorin Babliuc, şeful DJADP, dar e limpede că numărul lor e departe de a fi suficient – altfel n-ar fi fost lansată licitaţia.
În această situaţie, a negocierilor directe, s-a ajuns după ce licitaţia lansată pe 25 iulie pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice nu a înregistrat nicio ofertă. Mai mult, licitaţia a fost blocată timp de două luni de contestaţii care vizau mai multe prevederi din caietul de sarcini.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole